Kılıçdaroğlu: Kırıkkale savunmanın merkeziydi şimdi emekliler şehri

Eskiden Kırıkkale’nin savunma sanayinin merkezi olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi ise kentin adeta emekliler şehri haline geldiğini vurguladı.

SİYASET 25.03.2021, 14:48 26.03.2021, 11:42
Kılıçdaroğlu: Kırıkkale savunmanın merkeziydi şimdi emekliler şehri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kırıkkale’de esnafların sorunlarını dinledi. Bir nalbur dükkânında esnafın dertlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, ekonomiyi düzelteceklerini belirtti.

Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Herkesin kazanacağı bir ortamı yaratmak zorundayız. Bizi Londra’daki bir avuç tefeciye mahkûm ederlerse memleket düzelmez” açıklamasında bulundu.

‘Üniversite mezunu binlerce kişi var’

Devletin kavgayla değil akıl ile yönetileceğine işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu,  “Devleti liyakatle yönetmek gerekiyor. Büyük bir ülkeyiz. Üniversite mezunu binlerce kişi var. Bu arkadaşları alıp yönetim kadrolarına getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Vatandaşa daha yakın olup, halkın sorunları daha çok dinlemeleri gerektiğini söyleyerek özeleştiri yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Biraz da bizim kabahatimiz var. Biz bunu uzun yıllar belki ihmal ettik. Geçmişi bırakıp helalleşmemiz lazım” açıklamasında bulundu.

Şimdi emekliler şehri oldu’

Kırıkkale’nin artık emekliler şehri olduğunun altını çizen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Eskiden Kırıkkale savunma sanayinin merkeziydi. Şehir hem silah sanayinin merkeziydi hem de barutun merkeziydi. Kırıkkale teknolojinin ve rafinerinin de merkeziydi. Şimdi emekliler şehri oldu” dedi.

Neden savunma sanayinin Kırıkkale’de daha fazla geliştirilmediğini soran Kılıçdaroğlu,“Savunma sanayini niye daha çok büyütmedik? Daha da büyütebilirdik. Daha güçlü olabilirdik” açıklamasında bulundu.

‘Kimse umudunu yitirmesin’

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Emekliye para vermezseniz nasıl gelip alışveriş yapacak? Her şey yoluna girecek. Kimse umudunu yitirmesin.”
 

Yorumlar (0)