Kılıçdaroğlu: “Kandil’i yerle yeksan edeceğim” 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yozgat ziyareti sırasında gündemi değerlendirdi: “Söz veriyorum, Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler.” 

SİYASET 03.11.2021, 15:07
Kılıçdaroğlu: “Kandil’i yerle yeksan edeceğim” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde köy muhtarları ve çiftçilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Tüm mesela, kaynak kimin için harcanır meselesi. Üreten için mi yoksa alın teri döken için mi harcanacak yoksa birine mi verilecek? Kaynaklar şu anda birilerine veriliyor. Biz ona 5’li çete ismini veriyoruz. Çiftçi ya da üreten için kullanılmıyor. Bu kaynaklar size harcanmıyor fakat sizin tarımdan çekilmenizi teşvik ediyorlar. Ürünleri dışarıdan alıyorlar ve bir de üstüne ‘Dışarıdan daha ucuza getiriyoruz.’ diyorlar.” 



“Onlar kazanırken siz kaybediyorsunuz” 

Kılıçdaroğlu: “Döviz kurundaki artış da aldı başını gidiyor. Size verilen paranın çok daha fazlası yurt dışındaki çiftçilere veriliyor. Onlar kazanırken siz kazanmıyorsunuz. Onlar kar ediyor fakat siz kar etmiyorsunuz. Yurt dışındaki çiftçilere yardımlar da yapılıyor bir de üstüne biz onlardan ürün alıyoruz. Onlar iki yerden kazanırken siz kaybediyorsunuz. Bunu değiştireceğiz hem de hep birlikte.” 



“Kandil’i yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler” 

Kılıçdaroğlu: “Terörle mücadeleyi bu iktidarın yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum ki Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler. Mücadele, bilek ve yürek işidir. ‘Biden bana güldü mü gülmedi mi’ işi değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt dışına çıkıp da böyle bir duruma düştüğünü hiç gördünüz mü? Ben bundan çok utandım. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı herkesin itibarıdır. Selam vermesin ya! Orada bayrak var vatan var. Bu, bilimsel bir mesele değil.” 





Yorumlar (0)