Kılıçdaroğlu: "Kabile devletiydik!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçimi kabile devletleri yapıyor." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Önceden erken seçime gidildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yani o zaman kabile devletiydik." açıklamasını yaptı. 

SİYASET 20.10.2020, 15:53
Kılıçdaroğlu: "Kabile devletiydik!"

Erken seçim tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında, söz konusu tartışmalara ilişkin açıklamada bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çiftçiler, emekliler, sanayiciler, işçiler, cezaevlerinde haksız şekilde kalanlar ve demokrasiye yönelik inancı olan insanların "erken seçim istediklerini" ileri sürdü. 

Kılıçdaroğlu, "Erken seçimi kabile devletleri yapıyor." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 1 Kasım 2015 tarihinde erken seçime gidildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Yani o zaman kabile devletiydik." dedi. 

İktidarın korktuğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye'ye adalet getireceğini söyledi. 

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde belirlenen tarihin haricinde bir seçime gidilmediğini belirterek, "erken seçim" taleplerine tepki göstermişti.

Erken seçimi kabile devletlerinin yaptığını kaydeden Erdoğan, gelişmiş veya gelişmekte olan bir ülkede böyle bir şeyin olamayacağını söylemişti.

Erdoğan, Türkiye'nin artık eskisi gibi olmadığına dikkat çekerek, genel seçimlerin belirlenen zamanda yani Haziran 2023'te gerçekleştirileceğini, seçimleri daha erken bir tarihe çekmenin imkânsız olduğunu ifade etmişti. 

Yorumlar (0)