Kılıçdaroğlu: Japonya'da bir kişinin bile burnu kanamıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de deprem konusunda kriz yönetildiğini ancak önlem almadığını belirterek, "Türkiye'yi yönetenlerin eksiği, liyakata önem vermemeleridir. İşi ehline teslim etmiyoruz. Japonya'da daha büyük depremler oluyor ama bir kişinin bile burnu kanamıyor, çünkü binaları ona göre yapıyorlar. Biz bugün kriz yönetiyoruz, önlem almıyoruz. Önlemi Japonya alıyor." dedi. 

SİYASET 01.02.2020, 10:18 01.02.2020, 11:01
Kılıçdaroğlu: Japonya'da bir kişinin bile burnu kanamıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Ocak günü 6.8 büyüklüğünde depremle sarsılan Elazığ'da önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ'daki son duruma ilişkin Kılıçdaroğlu, "Dertleri dinledik, özellikle küçük belediyelerin maddi sıkıntıları var. Vatandaşlar uğradıkları zararın telafi edilmesini istiyor. Bizim belediyelerimiz 50'nin üzerinde tır gönderdi. Birinci arzum, bu yardımların mutlaka muhtarlar üzerinden yapılması lazım. Mahalleyi en iyi onlar bilir. Yaraların sarılması için zamana ihtiyacımız var, insanların sabıra ve sevgiye ihtiyacı var. Bizim üzerimize düşen bir görev olursa, özellikle muhtar kardeşlerimize söylüyorum, her talebiniz başımız üstüne. 3 büyükşehir belediye başkanımızla geldik, diğer başkanlarımız da hazır. Ele ele vereceğiz sorunları aşacağız." açıklamasını yaptı. 

"Kriz yönetiyoruz, önlem almıyoruz"

CHP lideri, Japonya'da meydana gelen büyük depremlerde can kaybı yaşanmadığına dikkat çekerek, "Türkiye'yi yönetenlerin eksiği, liyakata önem vermemeleridir. İşi ehline teslim etmiyoruz. Japonya'da daha büyük depremler oluyor ama bir kişinin bile burnu kanamıyor, çünkü binaları ona göre yapıyorlar. Şu soruyu sormalıyız: Uzun süredir depremler yaşıyoruz, can ve mal kaybı var, peki hangi önlemi alıyoruz? Önlemi almak ayrı krizi yönetmek ayrı.Biz bugün kriz yönetiyoruz, önlem almıyoruz. Önlemi Japonya alıyor." diye konuştu. 

"Deprem vergilerinin nereye harcandığını bilmek hakkımız"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki deprem vergileri tartışmasına ilişkin, "Rahmetli Ecevit 1999 depremi sonrası deprem vergileri kanunu çıkardı...  Bu vergiler ne oldu diye sordum, yine kıyamet koptu, ağır hakaretler geldi. Vergi nereye harcanıyor bilmek hakkımız. 'Sen Van depreminde neler yaptığımızı biliyor musunuz' diyor, biliyorum tabi ki." ifadelerini kullandı.

"Neden 644 kişi ölmeden önce yapmadın?"

Van depreminde 644 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Deniyor ki 'oraya 20 katrilyon lira para harcadık.' Ne zaman harcadın, 644 kişi öldükten sonra. Soru şu: Neden 644 kişi ölmeden önce yapmadın? Ben bu soruyu sordum." dedi.


 

Yorumlar (0)