Kılıçdaroğlu, israfı nasıl bitireceklerini açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde hızlı bir şekilde israfın önünü keseceklerini, bunun için de bir genelge çıkaracaklarını ifade etti. 

SİYASET 11.04.2022, 13:29
Kılıçdaroğlu, israfı nasıl bitireceklerini açıkladı!

Seçim süreci yavaş yavaş yaklaşırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da iktidara gelmeleri halinde gerçekleştirilecek olan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında merak edilenleri yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ilk iş olarak israfın önüne geçeceklerini ifade etti. Aşırı ölçüde bir israf düzeninin kurulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun önünü kesmek için bir genelge çıkaracaklarını duyurdu. 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Seçimlerden zaferle çıkmaları halinde 6 ay içinde pek çok sorunu rayına oturtacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını da yanıtladı. Millet İttifakı’nın adayını 6 partinin ortak bir uzlaşı ile belirleyeceklerini vurgulayan CHP Lideri, bu konuda da zamanı gelince gerekli duyurunun yapılacağını söyledi. 

“İktidara geldikten sonra 6 ayda tüm halkımıza rahat bir nefes aldırırız”

AK Parti hükümetleri döneminde bürokrasiyi iyi bilen donanımlı kişilerin bir kenara itildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu konuda da gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi. Yaşanan ekonomik sıkıntıları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara geldikten sonra 6 ayda tüm halkımıza rahat bir nefes aldırırız. Bunu açıkça söylüyorum. Bürokrasiye bakıyoruz, işinin ehli insanları hep bir kenara attılar. Bu kişilere sahip çıkmamız lazım. Herkese hak ettiği yetkiyi vermek lazım” ifadelerini kullandı. 

“Stratejik Planlama Teşkilatı kurulmalı, yetkiyi buraya vermelisiniz”

Bürokraside işinin ehli insanların acilen yetkilendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu çok ciddi bir sorun. Maliye Bakanlığı’nda da, Merkez Bankası’nda da, BDKK’da da bu problemi görüyoruz. Biz bu işleri de çözeceğiz. Stratejik Planlama Teşkilatı’nın hemen ve ivedilikle kurulması gerekiyor. Yetkiyi buraya vermelisiniz. Biz iktidara gelince bunları çözeceğiz. 6 ayda tüm halkımıza rahat bir ortamı sağlayacağız” şeklinde konuştu. 

“Gerçekten akıl almaz bir israf ile karşı karşıyayız”

Devlet bünyesindeki israfın en kısa sürede önüne geçeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İktidarımızdaki ilk çalışmalarımızdan birisi israfla mücadele olacak. Bu konuda çok ciddi hedeflerimiz var. Bir israf genelgesi yayınlayacağız. Şuan baktığımızda, gerçekten akıl almaz bir israf ile karşı karşıyayız. Toplumumuzun bu genelgeye ihtiyacı var. Elbette buradan şu anlam da çıkmasın, Çok büyük ölçekli ve uç seviyelerde bir tasarruftan bahsetmiyoruz. Gereken kadar gerekeni yapacağız. Oy vererek bizleri yetkilendiren vatandaş ile siyasetçi arasındaki inanç ve güven ortamı daha da pekiştirilmeli. Vatandaş, yöneten kişiye baktığı zaman, ‘Bunlar boş yere israf yapıyor’ dememeli. ‘Bunlar böyle dengeli harcama yapıyorlarsa, yolsuzluk da yapmazlar’ demeli. Bizler vatandaşımıza bu güveni ve bu inancı sağlamakla mükellefiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)