Kılıçdaroğlu işaret etti, siyasi ahlâk yasası hazırlandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla hazırlanan "Siyasi Ahlak Yasası" başlıklı kitapçık, iktidara gelinmesi halinde uygulanacak siyasi ahlâk ilkelerini ortaya koydu. Kitapçığa göre seçimin kazanması halinde siyasi ahlâk ilkeleriyle ilgili bir yasa çıkarılacak. TBMM bünyesinde kurulacak olan Siyasi Ahlak Dairesi, gelen raporlara göre cezai yaptırımlar uygulayacak. İşte detaylar...

SİYASET 26.08.2022, 19:58 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu işaret etti, siyasi ahlâk yasası hazırlandı!

2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağına ilişkin iddialar ortaya atılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu talimatı verdi, kurmayları harekete geçti. Siyasi Ahlak Yasası başlıklı 22 sayfadan oluşan bir kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta, siyasi pozisyonlarda görev yapacak kişilerin uyması gereken davranış kuralları  yer aldı. CHP'nin iktidara gelmesi halinde bu kuralların kesinlikle uygulanacağı kaydedildi.

Kitapçıkta hangi bölümler yer alıyor?

Peki CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından hazırlatılan bu kitapçıkta hangi başlıklar yer alıyor? Edinilen bilgilere göre giriş bölümünde, siyasi ahlâk ile ilgili neden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğundan bahsediyor. Siyasi görevler yapan kişilerin hangi ilkelere uyması gerektiği ve siyasi partilerin sorumlulukları da kitapçıkta yer alıyor. Kitapçıkta yer alan bölümlerden birinin başlığının ise "ilkelere uymayan siyasilere uygulanacak yaptırımlar" olduğu belirtildi.

İktidara gelinmesi halinde kitapçıkta yer alan kuralların uygulanması için bir yasanın çıkaracağı ifade edildi. Bu kurallar sayesinde TBMM'nin saygınlığının muhafaza edileceği aktarıldı. Söz konusu siyasi ahlâk kurallarının, "özel ve siyasi hayat" olarak ikiye ayrıldığı kaydedildi. 

Siyasi Ahlak Dairesi kurulacak!

CHP'li yetkililer tarafından hazırlanan kitapçıkta, "Siyasi Ahlak Kanunu, seçimle bir kamu görevine gelen herkes için geçerli olacak. Siyasi Ahlak Dairesi adlı kurumsal bir yapı kurulacak. Bu kurum, Meclis çatısı altında görev yapacak. Danışmanlar ve denetçilerin görev alacağı bu kurum, gelen raporlara ve yapılan detaylı incelemelere göre yaptırım uygulama yetkisine sahip olacak." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)