Kılıçdaroğlu ilk dozu yaptırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı Çinli ilaç firması Sinovac tarafından geliştirilen ve Çin'den satın alınan CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdı.

SİYASET 12.02.2021, 12:29 13.02.2021, 17:21
Kılıçdaroğlu ilk dozu yaptırdı

Çinli ilaç ve aşı üreticisi Sinovac'ın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği ve yüzde 90'ın üzerinde etkinliği saptanan koronavirüs aşısı CoronaVac'ın ilk dozunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu henüz yaptırdı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, aşı olduğu ana dair fotoğraf karesini de paylaşımına ekledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sıranın kendilerinde olduğunu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu Hanımefendi ile birlikte Aile Hekimliğine geldiklerini ve Covid-19 aşılarının ilk dozunu yaptırdıklarını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir an önce tüm halka güvenli bir biçimde aşılarının yapılması ve Covid-19  salgınının sona ermesi dileğinde bulundu.

Türkiye hangi Covid-19 aşısını kullanıyor

Türkiye'nin kullandığı ve etkinliği yüzde 91,25 olarak ölçülen CoronaVac, Çinli ilaç ve aşı üreticisi Sinovac tarafından, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen bir aşı.

CoronaVac, ciddi bir hastalık tepkisi ve riski olmadan, insan vücudunun bağışıklık sistemini virüse maruz bırakmak amacıyla öldürülmüş viral partiküller kullanılmış inaktive edilmiş bir aşı.

Türkiye'nin bu aşıyı tercih etme sebebi ise inaktif (ölü virüs) olması. İnaktif aşılar birçok hastalıkta onlarca yıldır kullanılıyor ve en güvenilir aşı türleri olduğu biliniyor. Bu nedenle Türkiye aşı türü olarak inaktif aşı türünü seçmiş, aşı markası olarak da Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşılarından satın almaya başlamıştı.

Yorumlar (0)