Kılıçdaroğlu iktidar olursa SGK'ya el atacak!

TÜRMOB’u ziyaret eden ve burada konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, SSK'nın başında olduğu günleri hatırlatarak, o günlerde verdiği mücadelelerin tarihin not defterlerinde bulunduğunu ve bugün çok daha büyük açıklar olduğunu söyledi.

SİYASET 27.01.2021, 15:34 28.01.2021, 15:34 Hanife
Kılıçdaroğlu iktidar olursa SGK'ya el atacak!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ni (TÜRMOB) ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bura da yaptığı açıklamada TÜRMOB'un çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, TÜRMOB'un ekonomiyi yakından izlediğini ancak hak ettiği bedeli alınamadığını söyledi.

Sağlıklı vergi üretimi için ekonominin kayda alınmasının önemli olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, Sosyal Güvenlik Kurum'larına yönelikte konuşmalar yaptı.

"SGK'nın nasıl ayakta kalacağının önerilerini ortaya koymanız lazım"

Açıklamasında, SGK'nın tarihçesinin baştan sona incelenmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Tarihsel süreç içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hangi açmazlarla karşılaştığını kayda alınız. SGK'nın nasıl ayakta kalacağına yönelik önerileri açıklamanız lazım.” dedi.

Eski bir SGK(SSK) başkanı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Benim orada verdiğim mücadeleler tarihin yazdığı not defterinde duruyor.” diyerek bugün çok daha büyük açıkların olduğunu ve bunun gerekçesinin AK Parti hükümetinin ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

"SGK'yı gelir idaresi'ne bağlayacağız"

Kılıçdaroğlu, SGK'ya yönelik uzun zamandır SGK’nın Gelir İdaresine bağlanması gerektiğini düşündüğünü belirterek, “ Gelir İdaresi'nin sosyal güvenlik primlerini de toplaması gerekiyor. İki ayrı beyanname ile değil tek beyanname ile. Dolayısıyla göreceksiniz Cumhuriyet tarihinin en büyük kağıt tasarrufu olacak.” dedi.

Sorunun bir tahsilat sorunu olmadığını söyleyen Kılıçtaroğlu, sorunun bir kaynak, bir yönetememe sorunu olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisinin derin bir kriz, buhran içerisinde olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu, bu tablonun “bizim ve sizin kaldırabileceğiniz bir şey değil” diyerek,  bu konuda çözümleri TÜRMOB'un üretmesini arzu ettiğini belirtti.

Bu konun çok önemli olduğuna bir kez daha belirten Kılıçdaroğlu, “Maliyede, ekonomide, ticari alanda neler yapılmalı… Sosyal güvenlik primlerinin Gelir İdaresi tarafından toplanması çok değerlidir. Bütün tahsilatı bir şekilde görmüş olacak.” İfadelerine yer verdi.



"Ekonomide dışa bağımlılık ciddi bir sorun"

Üretim, yatırım ve istihdam endeksli bir ekonominin aynı zamanda işsizliği çözen bir ekonomi olduğu anlatan Kılıçdaroğlu, “Ekonomide dışa bağımlılık ciddi bir sorun. Eğer dışarıdan dayatılan faiz içeride kabul edilmiyorsa para gelmiyor, dayatmaya teslim olup faiz yükseltiliyor. Faizi düşürünce dolar ve döviz yükseliyor. İki açmaz arasında kalan iktidar çözüm üretemiyor.” dedi.

"Sorun esnafta, işçide, işsizde"

Yurt dışına ödenen faizlerin olağanüstü rakamlara ulaştığını belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin yarattığı kaynakları “bir avuç tefeciye” verdikleri için çözüm üretemediklerini, bununda faturasının, düşük gelirli halktan çıktığını belirterek, “Yüksek gelirlilerde zaten bir sorun yok. Dövizle ihale alanlarda bir sorun yok. Parası olup devlete yüksek faizle borç verende sorun yok. Sorun esnafta, işçide, işsizde... Bu toplumsal huzursuzluğa yol açar. "  ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar (0)