Kılıçdaroğlu: İhmallerin hesabını sormak boynumun borcu

Bartın’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden patlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Olası ihmallerin hesabını sormak boynumun borcu” dedi.

SİYASET 15.10.2022, 14:41 16.10.2022, 16:22
Kılıçdaroğlu: İhmallerin hesabını sormak boynumun borcu

Bartın’da dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 41 maden işçinin yaşamına mal olan maden patlaması, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Maden ocağından yaralı olarak çıkarılan işçilerin bir bölümünün ise İstanbul’a nakledildiği bildirildi. Bölgeye akın eden işçilerin aileleri sabaha kadar yetkililerden gelecek müjdeli haberi bekledi. Vefat eden maden işçilerinin aileleri, gözyaşlarına boğularak ayakta durmakta zorlandı. 

“Acımız tarifsiz”

Tüm Türkiye’nin yüreğini yakan acı gelişme sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da bir açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayımlayan Kılıçdaroğlu, “Acımız tarifsiz. Bartın’da meydana gelen faciada peş peşe gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı olayı takip edeceğim. Olası ihmallerin hesabını sormak boynumun borcu” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)