Kılıçdaroğlu: Haydi meydana

Kemal Kılıçdaroğlu, "Haydi meydana." dedi ve ilk mitingin Mersin'de yapılacağını duyurdu.

SİYASET 25.11.2021, 00:49
Kılıçdaroğlu: Haydi meydana

CHP lideri Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki hareketlilik ve Türk lirasındaki değer kaybı üzerine açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözlerle tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu, "Kifayetsiz Erdoğan’ın, ekonomi temellerinden tümüyle uzak iktisadi yönetimi, liyakatsiz bürokratlarla da birleşince, Türkiye kaos ortamına sürüklendi." ifadelerini kullandı. 

Erken seçim çağrılarını tekrarlayan CHP lideri, "Haydi meydana." dedi ve ilk mitingin Mersin'de gerçekleştirileceğini bildirdi.

"Satacak bir şey kalmadı"

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kifayetsiz Erdoğan’ın, ekonomi temellerinden tümüyle uzak iktisadi yönetimi, liyakatsiz bürokratlarla da birleşince, Türkiye kaos ortamına sürüklendi. Türk lirası adeta serbest düşüşe geçti. Mutfakta büyük bir yangın söz konusu. Marketlerde karne uygulamalarına geçildi. Esnaf satmak için mal bulamıyor.

Şahıs ve ortakları açık ve net bir şekilde söylüyorlar: 'Türkiye'yi o kadar yoksullaştıracağız ki ülke dışından gelen yatırımcılar çok ucuz meblağlara halkımızın alın terini sömürebilecek.' Türkiye'nin geleceğine ilişkin yegane vaatleri halkın sömürülmesidir. Ülkede satacak bir şey kalmadı, onlar da yoksulluğumuzu satma kararı aldılar.

Ey Erdoğan, ey liyakatsiz kadrolar, ey ucube rejim, ey bu ucube rejimin dilini yutmuş ufak ortağı, bellidir ki sizde akıl mağlup gelecek. Anayasamızın bize vermiş olduğu hakları kullanarak, halkımızın sesine kulak vermek üzere, 'Haydi meydana.' diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de yapılacak."

Yorumlar (0)