Kılıçdaroğlu Hatay’da: Sözüm söz 5 kuruş almadan teslim edeceğiz

Hatay’a giderek burada açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelerin borçlu çıkarıldığını dile getirerek, “Bütün vatandaşlara buradan sözüm sözdür. Dairelerin anahtarlarını 5 kuruş almadan teslim edeceğiz” dedi.

SİYASET 14.03.2023, 14:38 15.03.2023, 13:14
Kılıçdaroğlu Hatay’da: Sözüm söz 5 kuruş almadan teslim edeceğiz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'a giderek burada "Millet Buluşması" toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun seçimler sırasında kullanacağı logo da kürsünün arkasında belirdi. Kılıçdaroğlu, deprem bölgelerinde yaşananlara ve binaların yeniden inşa sürecine değindi. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

“Hep beraber acısını yaşıyoruz”

Depremin büyük bir üzüntü ve acı yaşattığına değinen Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir ayrım olmaksızın, hiç kimseyi öteki olarak görmeden 85 milyon insanı kucaklamak bizim boynumuzun borcu. Zor zamanlardan geçmekteyiz, acılarımız fazlasıyla yoğun. Üzüntümüzü hafifletmek adına her birimiz fedakarlığımızı yapmaya devam ediyoruz. Bazı acılar yaşanır ki, yüreğimizin her zaman bir köşesinde sürekli olarak durur. Acılardan bir tanesini hep beraber yaşıyoruz" dedi.

“Ne zamanlara kaldık”

Toplumun ayrıştırılmasının tehlikeli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Buraya geldiğimiz sırada mezarlıklara ziyarette bulunduk. Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayrakları asılmış. Daha sonra Ankara'dan bir talimat gelmiş ve 'Bayrakları indirin' denmiş. Bu durumun yaşanması benim vicdanımda oldukça büyük yaralar meydana getirdi. Asla kabul etmeyeceğiz. Bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkmak bizim namusumuzdur. İnsanları ayrıştırmak oldukça tehlikeli bir davranıştır. Bir bakandan telefon gelecek, bayrakları indirecekler. Ne zamanlara kaldık" şeklinde konuştu.

“Eğer yapamıyorsunuz bunu biz yapabiliriz”

14 Mayıs gününe işaret eden Kılıçdaroğlu, “Buradaki insanlar kenti terk ediyor. Olağanüstü durumlarda olağanüstü kararlar verilir. Esnafın, çiftçinin kendine gelmesi adına destek vermek zorundasınız. Bir olayla karşı karşıya kaldığınızda hızlı bir şekilde plan yaparsınız. Kısa, orta, uzun vadede neler yapacağınızı düşünürsünüz. Aksi takdirde devleti idare edemiyorsunuz. Beşeri sermayeden yaşanan kayıplar var. Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a gittim. Hatay'a 4'üncü gidişim. Nitelikli elemanlar şehri terk etmiş durumda. Fabrika, okullar ve iş yerlerinde okulların açılması gerekiyor. Eğer yapamıyorsunuz bunu biz yapabiliriz. Bir kenti kent yapan tamamen ruhtur, bu ruhun korunması gerekiyor” dedi.

Su sorunu ve inşa süreci

Hatay’da meydana gelen su sorununa değinen Kılıçdaroğlu, "Samandağ'a bir yazı yollamışlar, 'Az su tüketen ürünler ekin' şeklinde. Bir devlet böyle bir girişimde bulunur mu? Çıkın ve deyin, 'DSİ bunu yapamıyor', bu noktada bizim belediye başkanlarımız bu durumu sağlarlar ve suyu da dağıtırlar. Siz bir durumu sağlayamadığınız zaman daha fazla bir bedel ödüyorsunuz" şeklinde konuştu.

TOKİ eliyle yapılan inşaat çalışmaları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadelerde bulundu: "418 milyar doları bir şekilde alacaksınız ve vereceksiniz insanlara o kadar. Vatandaşın sıkıntılarını çözüme ulaştırırken ahlak, vicdan, hukuk noktasında gerekenleri sağlayacaksınız. İnsanlar başını sokabilecek bir ev bulabilmiş, hasar tespiti yapılmış ve rapor vermişsin. Hem helalleşeceğiz hem de evleri 5 kuruş almadan teslim edeceğiz"

Yorumlar (0)