Kılıçdaroğlu: Haklısın Erdoğan...

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Haklısın Erdoğan, bizler Ali Cengiz oyunlarını bilmeyiz.” diyerek seslendi.

SİYASET 22.03.2022, 21:45 22.03.2022, 22:00
Kılıçdaroğlu: Haklısın Erdoğan...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü Meclis Grup Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmanın bir kısmını içeren videoyu kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

CHP Genel Başkanı, “Haklısın Erdoğan, bizler Ali Cengiz oyunlarını bilmeyiz.” notunu düştüğü videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha evvel 'yap-işlet-devret' projelerine dair açıklamaları ile 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışında gerçekleştirdiği konuşmaya ilişkin görüntüleri paylaştı.
 

"Bunlar şeytana pabucunu ters giydirir"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Yıllarca bu halka yalan söyleyip, oy devşirip, seneler geçtikten sonra benim söylediğim yere gelip, ‘Evet. Biz bunu devletin kasasından yüklenici firmaya ödeyeceğiz.’ deyip itirafta bulunan adamın o koltukta tek bir saniye bile oturmaması gerekir. Ne diyor? ‘Bay Kemal’in aklı bu işlere basmaz.’ diyor. Doğru söylüyor. Vallahi de basmaz. Biz öyle Ali Cengiz oyunlarını bilmeyiz. Bunlar şeytana pabucunu ters giydirir. Devletin en tepesinde oturuyor, yıllardır 'Devletin kasasından tek bir kuruş bile çıkmayacak, vatandaşın cebinden tek bir kuruş çıkmayacak.' diye yalan söylüyor. Sonra dönüyor, 'Arada yüklenici firma aleyhine fark olursa onu da devletin kasasından biz ödeyeceğiz.' diyor. 'O koltukta niye oturuyorsun?' diye soru sormak benim hakkım değil mi? Bu halkın hakkını ve hukukunu savunmak varken, milletin cebindeki parayı alıp da bir avuç beşli çeteye ödemek hangi edebe, hangi ahlaka, hangi hukuka sığar?”

Yorumlar (0)