Kılıçdaroğlu: Hakkım sizlere helal olsun

Kemal Kılıçdaroğlu, "Gönlümü helalleşmek isteyenlere açtım. Hakkım size helal olsun. Bu hususta en ufak bir kibir ve kin benim kitabımda yok. Helalleşmeyi oy için de istemiyorum. Bizim helalleşmeye gereksinimimiz var ve bunu Allah'ın izniyle yapacağız. Türkiye'ye sevgiyi, bereketi, huzuru getireceğiz." dedi.

SİYASET 14.08.2022, 20:35
Kılıçdaroğlu: Hakkım sizlere helal olsun

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen 'Helalleşme Buluşması'nda, toplantıya iştirak eden herkese büyük bir dikkatle kulak verdiğini, hiç kimsenin kavga eden ve kamplaşan bir Türkiye istemediğini ifade etti.

Herkesin, huzur ve barış içinde yaşamak istediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun yaptığı kamplaşmanın derin yaralar açtığını belirtti.

"Herkesin hatası olabilir"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Bu toplantıda da helalleşme adına çok güzel konuşmalar yapıldı. Helalleşme herhangi bir çağrı değildir, oturup düşünmek demektir. Hangi gerekçelerle kavga ediyoruz, neden kavga ediyoruz? Hadi kavga ettik diyelim, bari barışmasını da bilelim. Bunu başarabilirsek, bu ülkeye birlik, beraberlik ve huzur gelmiş olur. Kusurumuz var, hatamız var, yanlışımız var... Bunu her fırsatta söylüyorum. Herkesin hatası olabilir. Önemli olansa hatayı tekrar etmemek, aynı yanlışı sürdürmemektir. 

"Ben samimi bir insanım"

Helalleşmek geçmişteki yaraları sarmaktır. Aynı sofraya oturmak, aynı yemeği yemektir. Bazı yaralar var, siyasiler o yaraları kaşıyor, nasıl kanatacaklarını düşünüyor. Geçmişteki acılardan ders çıkarmalıyız ve aynı acıların gelecekte yaşanmaması için helalleşmeliyiz. Biz işte bunu istiyoruz. Artık birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyor. Farklı düşünebilir miyiz? Tabii ki. Farklılıklar elbette olabilir fakat bunlar kavga etmek için sebep olmamalıdır. 21. yüzyılda artık bunları aşmak zorundayız. Ben samimi bir insanım. İçimde ne varsa dışımda da o var. Siyasetin de bu zeminde yürümesini istiyorum. 

"Helalleşmeyi oy için de istemiyorum"

Günümüzde insanlar birbirine karşı yabancılaştı ve selam vermeyecek duruma geldi. Dış görünüşleri esas aldık ve birbirimize o esas doğrultusunda bakıyoruz. Ön yargılarımızın esiri olmuşuz. Ön yargılarımızdan kurtulmak zorundayız. Bu aynı zamanda vatanseverliktir. Vatan sevgisini helalleşerek büyüteceğiz. Çektiğimiz acılar yetmedi mi? Pırlanta gibi çocuklarımızı kaybettik. Gönlümü helalleşmek isteyenlere açtım. Hakkım hepinize helal olsun. Bu hususta en ufak bir kibir ve kin benim kitabımda yok. Helalleşmeyi oy için de istemiyorum. Bizim helalleşmeye gereksinimimiz var ve bunu Allah'ın izniyle yapacağız. Türkiye'ye sevgiyi, bereketi, huzuru getireceğiz." 

Yorumlar (0)