Kılıçdaroğlu: Gençlere telefon soran dayılara benziyorsun

"'Ülkemizde şu anda yurt yokmuş' diye bu tarz yalan yanlış kampanyalar yürütülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Sizin hayatınız yalan." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Derdini anlatan gençlere yaklaşıp, 'Çıkar telefonunu göster.' diyen dayılara benziyorsun." dedi.

SİYASET 25.09.2021, 23:06
Kılıçdaroğlu: Gençlere telefon soran dayılara benziyorsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Ülkemizde şu anda yurt yokmuş' diye bu tarz yalan yanlış kampanyalar yürütülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Sizin hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada ve tüm bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda en fazla 3 kişilik kapasite ile biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

"Zerre farkın yok"

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

“Gençleri ya yurtsuz bırakıyorsun ya işsiz. Çıkmışsın, “Gençlerin problemi yok.” diyorsun. Sorunları kabul etmeyince yok olmuyorlar, sen yalnızca hamaset yapmış oluyorsun. Derdini anlatan gençlere yaklaşıp, 'Çıkar telefonunu göster.' diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre kadar farkın yok.”

Ne olmuştu?

Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği konuşmada, "Türkiye'de iktidara geldiğimizden beri yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadar tırmandıran, neredeyse 1 milyonu aşan yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız ve bunu görmeden ne yazık ki yalan yanlış, hiç ilgisi, alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak 'Ülkemizde şu anda yurt yokmuş'. diye bu tarz yalan yanlış kampanyalar yürütülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Sizin hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada ve tüm bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda en fazla 3 kişilik kapasite ile biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)