Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün ve mafyanın siyasi ayağını ortaya çıkartacağım!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde FETÖ’nün ve mafyanın siyasi ayağını ortaya çıkartacağının sözünü verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca, mafya liderlerinin yayınladığı bildiride ‘Kılıçdaroğlu’nun burnundan getireceğiz’ diye laflar ettiklerini söyleyerek, “Sizin şahınız gelse benim sözümü kesemez.” dedi.

SİYASET 18.05.2021, 16:23 19.05.2021, 11:25
Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün ve mafyanın siyasi ayağını ortaya çıkartacağım!

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın yayımlamış olduğu videolarda paylaştığı iddialar tartışma konusu olmaya devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP ve AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na sert sözlerle eleştiride bulundu. “Bu millete benim bir sözüm var Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde Fetullahçı Terör Örgütü’nün siyasi ayağını ortaya çıkartacağım, mafyanın siyasi ayağını ortaya çıkartacağım.” diyen Kılıçdaroğlu, “Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı yer altı dünyasındaki çetelerdir.” şeklinde konuştu.

“Bütün alanları kirlettiler. Devletin içerisinde ciddi bir çürüme söz konusu. Mafya bizim ortağımız değil diyorlar. Türkiye’de mafya liderleri nasıl olur da bildiri yayımlayabilirler? Biz Cumhur İttifakını destekliyoruz, diyor bildiride. Daha ne desin ya!” diyen Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu, “Yalnızca destekliyoruz değil, muhalefeti de eleştiriyoruz, diyor. Hele Kılıçdaroğlu var ya: Burnundan getireceğiz, diyorlar. Sizin şahınız gelse benim sözümü kesemez. Türkiye Cumhuriyetini bir avuç mafya ortağı ve yöneticilerine hiçbir şekilde bırakmayacağız. Gücümüzü halktan alacağız. Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi getireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Filistin’de yaşamını yitiren çocuklar herkesin sorumluluğundadır”

“Filistinlilere yapılmış olan saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez. Saldırı sonraki dönemde de sürdü. İsrail’in hedef ayırt etmeksizin yaptığı bu saldırılar bir katliamdır. Bütün insanlığa çağrı yapmak her birimizin görevidir. Dünya liderleri kan gövdeyi götürürken ne yapıyor acaba? Niçin katliamı engellemiyorlar. Oralarda yaşamını yitiren bütün çocukların sorumluluğu herkesi ilgilendirir.

Beni en çok üzen İslam dünyasında meydana gelen parçalanma. Filistin’e gelince sessiz kalmayı seçen, kendi ülkesine gelince barıştan söz eden dünya. Birleşmiş Milletler’in konuya ilişkin bir çaba göstermemizi. Bütün bunlar önümüzde duruyor. Filistin halkıyla dayanışmamıza devam ediyoruz. Filistin’in bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanda gençlerimiz de oradaydı. Kimisinin mezarı hala Filistin’de. Dolayısıyla Filistin ile tarihi bağlarımız bulunuyor. Filistin’in bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkması bizim en büyük arzumuzdur.”

“Aşılıyım, maskesine tepki: Birçok rezalet çıkardınız bari bu milletin onuruyla oynamayın artık!”

“Çok iyi biliyorum, elektrik ve su kiralarını ödemekte zorluk yaşıyorsunuz. Ülkemizin bütün coğrafyasında yaşanıyor bu problemler. 19 senedir ülkeyi yöneten kişilerin pandemiyi yönetemediklerini biz de biliyoruz siz de biliyorsunuz. Kapanmanın ardından dahi alınan kararların nasıl dengesiz olduğu ortada. Çay bahçeleri kapalı alışveriş merkezleri açık. Allah akıl fikir versin bunlara. Bu kararları nasıl aldıklarını anlamakta zorlanıyorum.

Biliyorum, pandemi zamanında diğer ülkelerin yapmış olduğu gibi vatandaşına hibe verip karşılıksız yardımda bulunacağına IBAN numarasıyla vatandaştan para topladılar. Bu dünyada örneği dahi olmayan bir uygulama. Hani kasalar tıka basa dövizle doluydu? Vatandaşlarımız bunun farkında. Biliyorum pandemi zamanında 2020 senesinin ilk 9 aylık zamanında 107 bin evin elektriği kesildi. Ne demek ya pandemi zamanında! Bunları söylüyorum, sizlere iletiyorum.

128 milyar dolar nereye gitti diyoruz, rahatsızlık duyuyorlar. Dünyanın en gerçekçi sorusunu iletiyoruz. Merkez Bankası’nın kasasında yer alan 128 milyar dolar nerede? Bilmiyoruz. Ben, 600 vekil ve 83 milyon bilmiyor. Bu şekilde bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadı. Biliyorum ülkede her şeyi sattılar ve döviz bitti.

Dolar yükseliyor ve bundan kim karlı çıkıyor? Beşli çete. Dolar arttığı sürece bunların keyfi yerinde. Öyle bir sözleşmeleri var ki yalnızca dolarla değil ABD’de enflasyon yükselirse onun da farkını veriyorlar. Defalarca söyledim, devlet akıl, bilgi, liyakat ve adaletle yönetilir. Keyfi bir yönetim olmaz. Özel çıkarla yönetim olmaz. Orta Çağ yöntemiyle devlet yönetilmez. Devleti öyle bir yönetmek gerekir ki millet senden helallik istesin. Özrün kabahatinden büyük milletin nasıl perişan olduğunu görüyorsun, bana hakkınızı helal edin diyorsun. Niye etsin!”

“İktidar olunca FETÖ’nün siyasi ayağını çıkartacağım”

“Bu işin erbabı milletini seven bir liderimiz vardı. Bülent Ecevit. Ne ezilen ne ezen insanca hakça. Size onu vadediyorum. Ne ezen ne ezilen olacak. İnsanca bir düzen olacak. Kimliği böyleymiş, yaşam tarzı böyleymiş gibi ayrımlar yapmayacağız. 83 milyonu ortak bir şekilde kucaklayacağız. Herkesi eşit gören, fakirliği bu coğrafyadan kaldıran bir Türkiye vadediyoruz. Çok değil, Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde ilk 6 ay içinde göreceksiniz. Ülkemize huzur gelecek. Barış gelecek. Herhangi bir kimse kimliğinden dolayı sorgulanmayacak. Yaşam tarzı sebebiyle sorgulanmayacak. Kim yaşıyorsa bu millette başımın üzerinde yeri var. Bu millete benim bir sözüm var Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde FETÖ’nün siyasi ayağını ve mafyanın siyasi ayağını da ortaya dökeceğim.”

“Ekonomik çeteler ve yer altı çeteleri var”

“Milli kurtuluş savaşı veren bir devlet, haksızlıkla mücadele eder. Bir ekonomik çeteler var bir de yer altı çeteleri var. Bu iklime Türkiye’yi kim soktu. Nereden geldi bu yer altı çeteleri, birbirleriyle büyük paralarla bir araya gelip, ardından çatışarak bütün kanalizasyon pisliğini Türkiye’nin görüp kokusunu hissettiği bir ortama nasıl dahil ettiler? Akıl alır gibi değil. Bir gerçek ortaya çıkmış durumda: Cumhur ittifakının üçüncü ortağı yer altı dünyasının çeteleri. Üç ortaklı. Şimdi diyecekler ki mafya nasıl oldu da üçüncü ortak oldu? Anlatacağım.”

“Yer altı dünyasındaki çeteler gücü siyasi iktidardan alıyor”

“Bakınız değerli arkadaşlarım, meşru bir partinin genel başkanı eğer bir yer altı dünyası liderini hastanede, hapishanede ziyaret edip, özel af çıkması için onun taleplerine boyun eğerse bu kişi üçüncü bir ortak olur mu olmaz mı? Gücünü nereden alıyor bu yer altı dünyasının çeteleri, siyasi iktidardan. 19 senedir devletin başındalar, Türkiye’yi insan kaçakçılığının ve uyuşturucunun merkezi yaptılar. Eğer bir ülke insan kaçakçılığının ve uyuşturucunun merkezi durumundaysa arkasında bir siyasi destek var demektir.”

“Emniyet güçleri de bunlara dokunamıyor”

“5 tonluk kokain milyonlarca dolar anlamına gelir. bu kokaini ülkeye getirecek olan kimdi? Soran oldu mu? Bilinmiyor. Sorulmuyorsa bu uyuşturucu kaçakçılarına ortaktır. Kimi görüyoruz biz. AK Parti Genel Merkezi’ndeki genç çocuğu görüyoruz, pudra çektim diyen genci. Soruldu mu acaba ona bu kokaini kimden aldın? Yok, soramazlar.

2019 yılının Şubat ayında Mersin limanında gemi yakalanıyor 615 kilogram kokain. Duyuldu mu? Hayır. Hangi adrese gelecekti bunlar? Saraydan tık yok. Kime gidecekti. Bu milyonlarca dolar demektir. Niçin bunlar yakalanmıyor ve yargıya teslim edilmiyor. Siyasi olarak destek aldıkları için. Yer altı dünyasının arkasında eğer siyasi destek varsa bunlara kimse dokunamaz. Emniyet güçleri de dokunamıyor bunlara.”

“Paralar nerede tutuluyor”

“Bunlar peki paraları nerede tutuyorlar. Vergi cenneti ülkelerde. Bütün kayıt dışı kaçakçılıktan elde edildiği gelirlerin bulunduğu ülkeler. Bir tanesini vermiştim Man Adası diye. Eğer bir Cumhurbaşkanı Man Adası’nda şirket kurarsa, milyarlarca doları Türkiye’ye getirince vergi vermemek için… Mafya ne yapmaz? O cumhurbaşkanı ben de yer altı dünyasının lideriyim. Halihazırda el ele kol kolayız diyecek mi, diyecektir. Bunu söylerdim diye tazminat davası açıldı. Bu kardeşiniz pes dedi mi? Demeyeceğim. Milletin hakkını ve hukukunu sonuna dek koruyacağım.”

“Sözüm olsun bütün bunları ortaya çıkartacağım”

“Mafyanın başka bir özelliği daha var devleti yönetenlerle de sıcak ilişkiler kurmaya çalışır ve yeri gelir başka arzularını karşılar. Onları satın alır. Zindaşti denilen birisi vardı. Yer altı dünyasındaki en önemli aktörlerdendi ve uyuşturucu ticaretinde bulunuyordu. Cumhurbaşkanının baş danışmanıyla ilişkileri çok iyiydi. Allah rahmet eylesin öldü. Hapse giren kişiyi telefonla hapisten çıkardı. Bu ne demek? Neden üçüncü ortak diyoruz. Kimlere para verildi. İktidar partisi ve onun küçük ortağı ne kadar finanse etti bilmiyoruz. Fakat sözüm olsun bunların bütününü ortaya çıkartacağım.

128 milyar dolar hiç edildi. Hazine ve Maliye Bakanı ‘At izi it izine karıştı’ dedi. Bu ne anlama geliyor? Kanunsuzluk öyle bir noktaya geldi ki bu işin içinden çıkılamıyor. Kanunsuzluk aynı zamanda yer altı çeteleriyle hareket etmek anlamına gelir. Bunu söyleyen kişi devletin hazine ve maliye bakanlığında bulunan kişi. 128 milyar doları birilerine peşkeş veren biri.

Devleti yöneten kişi mal varlığıyla başka bir ülkece tehdit ediliyor ve o tehdide karşı bir ses çıkartamıyorsa aynı zamanda o yer altı dünyasına teslim olan kişidir.

“Sizin şahınız gelse yine benim sözümü kesemez”

“Bütün alanları kirlettiler. Ciddi bir çürüme söz konusu devlette. Deniyor ki bizim ortağımız değil mafya. Ya arkadaş gözünü sevdiğimiz şahıs sen bilmiyor musun ki Türkiye Cumhuriyeti devletinde mafya liderleri bildiri yayımlar? Yayınlanan bildiride Cumhur İttifakını destekliyoruz. Ortağıyız diyor. Daha ne desin. Yalnızca destekliyoruz da değil muhalefeti de eleştiriyor. Kılıçdaroğlu var ya hele onun burnundan getireceğiz diyorlar. Buradan sesleniyorum. Sizin şahınız gelse benim sözümü bölemez. Türkiye Cumhuriyeti bir avuç mafya ortağı ve yöneticilerine bırakılamaz. Gücümüzü biz halktan alacağız ve bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceğiz.”

Yorumlar (0)