Kılıçdaroğlu: Erken seçim artık bir zorunluluk

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu aşması için erken seçime gitmek zorunda olduğunu ifade etti.

SİYASET 04.11.2020, 18:35
Kılıçdaroğlu: Erken seçim artık bir zorunluluk

"Türk lirası güneşin vurduğu bir kar gibi eriyor." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önemli bir devalüasyon süreci yaşıyoruz. Yara henüz çok sıcak, önümüzdeki günlerde fatura oldukça ağır olacak." ifadelerini kullandı. 

"Suriyelilere yaklaşık 50 milyar dolar harcandı"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Yürütülmekte olan dış politika yanlış, o yanlışın ortaya koyduğu bir fatura var. Suriyelilere 50 milyar dolar dolaylarında para harcandı. 50 milyar doları Esad ile çok iyi geçinerek Türkiye'deki bütün bu yaraları sarabilirdik. İktidar tarafından yapılan her hatanın topluma bir faturası var. O faturaya vurgu yapmak istedim. Tabii ki mülteciler var, bunlar öylece ortada bırakılacak değil. Bunlara bakmak boynumuzun borcu. Fakat biz dünyayla olan ilişkilerimizi yürütülemez bir hale getirdiğimiz için oradan da yardımlar alamadık. Suriye ile hızlı bir biçimde barışıp tekrar mültecileri kendi ülkelerine yolcu etmemiz gerekiyor." dedi.

"Erken seçim artık elzem"

Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdiği erken seçim çağrısına ilişkili bir soru üzerine, "Çağrıda bulunma nedenim şu; gerçekten ekonomide çok önemli bir deprem var aslında. Dolara bakın, avroya bakın, sterline bakın nerede, bizim Türk lirası güneşin vurduğu bir kar gibi eriyor. Önemli bir devalüasyon süreci yaşıyoruz. Yara henüz sıcak, önümüzdeki günlerde fatura oldukça ağır olacak." dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu aşması için erken seçime gitmek zorunda olduğunu yineleyen Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşananların her geçen gün topluma yansıyan faturasının artacağını, özellikle de bu durumdan fakir kesimin etkileneceğini öne sürdü.

Bankada dolar hesabı olanın, devletle dolar üzerinden anlaşma yapanın söz konusu durumdan rahatsızlık duymayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, 2018'de hükümete 13 madde halinde krizden kurtuluş için öneride bulunduğunu belirtti. 

Yorumlar (0)