Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 10 sorusuna yanıt verdi

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltmişti. Kılıçdaroğlu söz konusu sorulara cevap verdi ve Erdoğan'a 10 soru yöneltti.

SİYASET 02.06.2022, 00:41 02.06.2022, 00:51 Koray
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 10 sorusuna yanıt verdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sorularına cevap verdi.
 

"Siyasi sebeplerden dolayı sınır ötesi operasyon yapıyorsun"

Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

1. Tüm terör örgütlerini, siyasi uzantılarını, ülke dışındaki bağlantılarını ve medya destekçilerini lanetliyor musun?

Cevap: Hepsini lanet ediyorum. Onlarla gizli bağlar kuranlara, selefi terör örgütleriyle petrol kaçakçılığı yapanlara, oy için devlet televizyonlarında onların mesajlarını okutanlara da lanet ediyorum.

2. PKK/YPG'ye yönelik sınır ötesi operasyonlarımızı destekliyor musun?

Cevap: Türkiye Cumhuriyeti sınır ötesi harekat yapar, yapmalıdır. Doğru olanı destekleriz, yanlış olana karşı çıkarız. Siyasi sebepler için askerlerimizi harekata gönderenlere ve harekatmış gibi gösterip Türkiye'ye yabancı askerleri sokanlara olumlu bakmayız. 

3. Devletimizin İsveç ve Finlandiya'ya karşı izlediği politikayı destekliyor musun?

Cevap: NATO bizim için gereklidir. İsveç ve Finlandiya'dan talep edilen şeyler doğrudur. Fakat diplomasi kapalı kapıların ardında yapılır. Yalnızca neticeler masada alınır. Ciddiyete sahip devletler bu şekilde yapar. Senin yaptığın yalnızca kabile devletlerinde olur. Birkaç oy olmak için Türkiye'nin itibarını yok sayarak, ucuz bir iç reklam malzemesi uğruna dış ilişkileri kurban veriyorsun. 

4. Ege'de ve Akdeniz'de, hudut hattında kalıcı ekonomik bölgeler kurma gayretlerinde ülkemizin yanında mısın?

Cevap: Bu hususta baskıyı arttırmalıyız. Gemi çıkarıp çekmekle, 'Keşke Biden beni arasa...' demekle olmaz bu işler. Yüreğin varsa adalar hususunda adım at. Sonuna kadar destek vereceğiz. 

"Enflasyon Rusya'da yüzde 17,8, Ukrayna'da yüzde 16,4"

5. Dünyanın maruz kaldığı ekonomik krizin Türkiye'ye olan etkilerine karşı verdiğimiz mücadeleye destek veriyor musun? 

Cevap: Bunlar uydurma, bunlara hiç kimse inanmıyor. Batılı ülkelerde enflasyon ortalama yüzde 7 seviyesinde. Savaşın içinde olan Rusya'da yüzde 17,8, Ukrayna'da ise yüzde 16,4. Halkın zekasına hakaret etmekten vazgeç. 

6. Yalan olduğu açığa çıkan iddiaları bir kenara koyup, siyaseti milletin ve ülkenin menfaatleri üzerinden yürütmeye var mısın? 

Cevap: Paravan vakıflar, beşli çeteler, paramiliter yapılar halkın çıkarı değildir. Bunlar olsa olsa kurduğun rejimin ve senin ailenin çıkarınadır. Hepsinin canına okuyacağız. 

7. Siyasi yol haritalarını yabancı ülkelerin temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine, CHP üyeleriyle ve ülke kamuoyuyla belirleyecek misin?

Cevap: Yalan söylüyorsun. Ya ispatla ya da özür dile. 

"Peki sende o yürek var mı?"

8. Türkiye gibi asil bir devletin evladı olarak hareket etmeyi kabul ediyor musun?

Cevap: Popülist söylemleri bir kenara bırakalım. Sen paravancısın. 'Asil evlat' falan... Bu laflar senin için büyük. Bunlar senin ağzına yakışmıyor. 

9. CHP içinde her türden terör destekçisini, hırsızı, tecavüzcüyü, tacizciyi tasfiye etmeyi düşünüyor musun?

Cevap: Karanlık çevrelerle anılan senin için biraz iddialı bir soru olmuş. Bizde suçlar sümen altı edilmez, suçlular kollanmaz. 

10. 2023'te aday olacak mısın? Yüreğin yetecek mi?

Cevap: Yarın erken seçim ilan etmeye var mısın? Aynı gün adayımızı açıklayacağım. Sende o yürek var mı? 



Erdoğan'a 10 soru sordu

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelttiği sorular ise şunlar:







Yorumlar (0)
25
parçalı az bulutlu