Kılıçdaroğlu: Erdoğan sokağa çıkmamızı istiyor

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sokaklara çıkacaklarmış... Ya siz 15 Temmuz'u unuttunuz mu?" sözlerine, "Anlaşılan bizim sokağa çıkmamızı istiyor. Çıkmayacağız. Zorlayacak ama çıkmayacağız. Baskı kuracak ama çıkmayacağız. Gereğini sandıkta yapacağız." diye yanıt verdi.

SİYASET 05.01.2022, 19:45
Kılıçdaroğlu: Erdoğan sokağa çıkmamızı istiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteciler ile buluştu. 

"Çıkmayacağız"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

“Asla sokağa çıkma çağrısı yapmadım. 'Taşkınlık yapılmayacak, sokağa çıkılmayacak. Büyük bir sabırla sandık beklenecek.' dedim. Beyefendi hayal aleminde yaşıyor, 'Sokaklara çıkın.' dediğimi sanıyor. Bunun bir basın danışmanı yok mudur? Bizim ne dediğimizi önüne koymuyorlar mı? Zaten beni dinlemesini de pek beklemiyorum. Beni dinleyince, koltuğunda rahat oturamayacağını biliyor. Eleştiriyi hazmedemiyor. 'Sandık geldiğinde gidip, oyunuzu kullanacaksınız. Bu otoriter yönetimi demokratik yollar üzerinden değiştireceksiniz.’ dedik. Ben bunu her fırsatta dile getiriyorum. Anlaşılan bizim sokağa çıkmamızı istiyor. Çıkmayacağız. Zorlayacak ama çıkmayacağız. Baskı kuracak ama çıkmayacağız. Gereğini sandıkta yapacağız.

"İBB üzerinden yandaşları fonluyorlardı"

Belediyelere eleman alındığında savcılıktan adli sicil kağıdı alınıyor. Bunu veren kim? Savcılık. Eğer bir soruşturma açılacaksa Adalet Bakanlığı hakkında açılmalı. 'Terörist' olan birisine siz nasıl iyi hal kağıdı verebiliyorsunuz? Bunu yapmak yerine Ekrem Bey'i suçluyorlar. İBB, AK Parti'nin yandaşlarını yemleyen bir kurumdu. İBB'deki toplam kamu zararı 13 milyar 202 milyon lira.

"Zamları iptal et o zaman"

Enflasyondaki köpüğü alacağından bahsediyor. O halde zamları iptal etmesi lazım. Tamamen siyasi bir söylem, AK Parti tabanını rahatlatmaya çalışıyor. Ekonominin nereye gittiğini kendisi de çok iyi biliyor. Türkiye'yi ve ekonomiyi yönetemiyor. Bunu yapma kapasitesi, gücü, bilgisi, birikimi yok. 84 milyon insanı freni patlamış bir kamyona bindirmiş, yokuş aşağı gidiyor. Erdoğan mecburen erken seçime gidecek. Halkın durumu, Hazine'nin durumu ortada. Nereye kadar gidecek? Faizi düşürdüklerini söylediler fakat borçlanma faizi yükseldi. Yeni borçlar lazım. Nereden bulacaklarını bilemiyoruz. Erdoğan'ın yapacağı öncelikli şey erken seçimdir.  

"Tanju Özcan aday olabilir"

Herkesin aday olabileceği bir ortamda Tanju Bey de aday olabilir. Bunun için 100 bin imza toplaması yeterli. Biz hiç kimseye 'Sen aday olamazsın.' demiyoruz. Herkesin kararına saygılıyız."













Yorumlar (0)