Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı millî iradeyle indirmek zorundayız!

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik buhran içinde olduğunu, çıkış yolunun mevcut iktidarı yönetimden uzaklaştırmak olduğunu, bunu yaparken de demokratik yollarla, milletin iradesiyle yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

SİYASET 09.02.2021, 15:00 10.02.2021, 12:12
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ı millî iradeyle indirmek zorundayız!

Zalime karşı çıkmak, zulmünü sonlandırmak zorunda olduklarını, bu milletin bu yönetimi hak etmediğini ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin Türkiye'nin hayrına ne yaptıklarını ve CHP'nin buna engel olduğunu sordu.

Kılıçdaroğlu peş peşe şu soruları yöneltti:

"Siz fabrika kurdunuz da biz karşı mı çıktık? Siz işsizliği bitirdiniz de biz karşı mı çıktık? Siz çiftçiyi memnun ettiniz de biz karşı mı çıktık? AK Parti'ye oy verenlere sesleniyorum: Herkesin oturup düşünmesi gerekiyor. Türkiye ekonomik buhran içinde. Bu buhrandan kurtulmanın yolu, buhrana neden olanları iktidardan indirmektir. Buhranı yaratanları demokratik yollarla iktidardan almaktır. Milletin iradesiyle bunları iktidardan indirmek zorundayız."

AK Parti'nin 19 yıldır Türkiye'yi tek başına yönettiğine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 19 senede milletin hangi sorununun çözüldüğünü, dünya kadar vergi toplandığını, istedikleri zaman canlı hayvandan buğdaya kadar her şeyi yurt dışından ithal ettiğini, istediği şirketin vergisini sıfırladığını, istediğine istediği kadar faiz yüklediğini iddia ederek, "AKP bu ülkenin hangi sorununu çözdü? Biri çıksın, 'Şöyle bir problem vardı. Bu problemi çözdüler.' desin." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)