Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a mutfaktan seslendi

Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşarak, kış aylarında geleceğini savunduğu zamlara karşı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 10.10.2021, 19:55
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a mutfaktan seslendi

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaştı.

Evinin mutfağından konuşan CHP lideri, "Öncelikli konumuz kara kış." diyerek, geleceğini savunduğu yeni zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Vatandaşı trajediye hazırlamak istiyor"

"Erdoğan, kara kışta bu halka yaşatacağı sefalete algısal zemin hazırlıyor." iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, "Yalanlar söyleyerek vatandaşı trajediye hazırlamak istiyor çünkü sunabildiği yegane çözüm bu." sözlerini sarf etti.  

"Sizlere bunları eden, elbette bulacak"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bu haksız, hukuksuz zamlar halkımızın huzurunu kaçıracak. Peki Erdoğan ne yapıyor? Bize Almanya, ABD ve İngiltere’nin nasıl bir sefalete düştüğünden bahsediyor. Neden bunu anlatıyor? Çünkü Erdoğan, kara kışta bu halka yaşatacağı sefalete algısal zemin hazırlıyor. Yalanlar söyleyerek vatandaşı trajediye hazırlamak istiyor çünkü sunabildiği yegane çözüm bu. Bunun yalan olduğunu Erdoğan da çok iyi biliyor. Bu söylemlerin hedef kitlesi de büyük oranda şu an bu videoyu seyreden sizler değilsiniz. Hedef, Türkiye'nin en savunmasız, en yoksul kitleleri. Yurt dışında gerçekte neler olduğunu göremeyenler. Bu kitleler aynı zamanda bu kara kışı en kötü yaşayacak olan kesimlerimiz. Bu oldukça acı bir tablodur. 

Fakir fukaranın bu kışta sıkıntı çekmesini istemiyorum. İvedilikle yeni kara kış fonu kurulmalıdır. Bu fona katkıyı da beşli çete yapsın. Erdoğan, 13 uçağından 12’sini derhal sat ve gelirini kara kış fonuna yatır. 

Zulmeden bu zorba iktidar gidicidir. Gittikleri an itibarıyla çok hızlı bir düzelme göreceksiniz. Türk lirası hak ettiği değeri hızla kazanmaya başlayacak. Türkiye'ye yatırımlar akacak. Fiyatlar düşüş gösterecek. Alım gücünüz ve evdeki huzurunuz artacak. Kara kışı bir atlatalım, gerisi kolay.

Halkım, zor bir dönemecin eşiğindeyiz. Önümüz ayaz, kara kış. Zam fırtınası yaklaşıyor. Bu kışı en az hasarla atlatmamız için bu videom bir mücadele çağrısıdır. İnancım o ki sizlere bunları eden elbette bulur ve bulacak da."
 

Yorumlar (0)