Kılıçdaroğlu: “Ekranda Nas diyorsun arkada Hazine’yi soyuyorsun”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli ve Erdoğan’a eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu’nun gündeminde döviz kuru ve zamlar vardı: “Elektriğe yaptığınız zam, iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Sarayda oturan zat enflasyonla mücadele edeceğini söyleyerek millete hep yalan söyledi.” 

SİYASET 04.01.2022, 15:49 04.01.2022, 16:07
Kılıçdaroğlu: “Ekranda Nas diyorsun arkada Hazine’yi soyuyorsun”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Erdoğan ve Bahçeli’ye eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu’nun konuşması şu şekildeydi: “Devlet dediğin organ, adaletle yönetilir. Sarayda oturan zat, bu millete hep yalanlar söyledi. Beceriksizliğini dış güçlere yükledi. Döviz kurundaki dalgalanmalarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihindeki en büyük soygun gerçekleştirildi. Ortada olmayan 128 milyar doları nasıl unutmadıysak döviz kurundan kaynaklanan soygunları da unutmayacağız.” 

“Fiyatları kim fahiş hale getirdi?” 

Kılıçdaroğlu: “Fahiş fiyatlardan bahsediyor. Fiyatları kim fahiş hale getirdi? Bu fiyatları milletin önüne kim koydu? Elektrik zamlarını, diğer zamları da mı dış güçler yaptı? Polis memurları, manav mı yaptı bu zamları? Bu fiyatlarla mücadele edeceğini söylüyorsun da zamları da sen yaptın. Dört kişilik bir aile artık yüzde 127 zamlı şekilde elektrik faturası ödeyecek. Senin elektriğe zam yapman demen iğneden ipliğe her şeye zam yapman demektir. Fahiş fiyatlara da zamlara da ortam hazırlayan sensin. Bunlarla mücadele edeceğini söyleyerek yalan konuşan da sensin.” 



“Biz kiminle mücadele edeceğiz” 

Kılıçdaroğlu: “Doğal gaza da zam yapıldı. BOTAŞ’a zam talimatı veren sensin. BOTAŞ ile mi mücadele edelim? Fahiş fiyatı uygulayanla mı mücadele edelim? Biz kiminle mücadele edeceğiz? Erdoğan’a buradan bir çağrıda bulunalım: Allah aşkına zam yapmadığın tek bir şeyi açıkla. Açıklayamazsın! Ama ben sana bir tüyo vereyim: Teneffüs ettiğimiz havaya henüz zam yapmadın. Ben sana sadece üç üründen bahsedeceğim: mazot, gübre, yem. Çiftçe ne yapacak bu saatten sonra? Çiftçi, tarlaya daha gübre atamadı. Üretemedi. Çiftçi üretmezse gıda krizi kapımızı çalacak. Bunun üzerine millete dönüp dedin ki ben ekonominin kitabını yazdım. O kitapta zam dışında değişen bir şey yok. Emekliyle, çiftçiyle, taksicilerle uğraşıyorsunuz. Evlerde sizin yüzünüzden huzur kalmadı. Tencerelerde yangın var.” 

“Faize karşı olduğunu söylüyor, yalan!” 

Kılıçdaroğlu: “Londra’daki bir avuç tefeci gayet memnun. Faize karşı olduğunu söylüyor, yalan! 180 milyar dolar yalnız faiz olarak ödendi. Faizi dolarla garanti edenler oldukça memnunlar. Erdoğan'a da dua ediyorlar. Bu düzenden kim yararlanıyor peki? Parazitler. Biz, Millet İttifakı olarak bu sorunu da çözeceğiz. Buradan Bahçeli’ye seslenmek istiyorum: Milliyetçiyim diye ortada gezmenden hoşlanmıyorum çünkü hiçbir milliyetçi bu haramzadelere hizmet etmez. Katarlılara verilmeyen kalmadı. Memleketi Katar Katar sattınız da ortalığa çıkıp milliyetçi olduğunuzu söylüyorsunuz. Beşli çete de sizinle. Ülkemizin ekonomik varlığını peşkeş çektiniz ama sözde ülkücüsünüz ve bunlara karşı çıkıyorsunuz. Katar aşkının bu topluma maliyetini araştırmak gerekir.” 



“Devleti yönetmeyi değil soymayı amaçlıyorsunuz” 

Kılıçdaroğlu: “Limanları verdin. Dünya ticaretinin yüzde 80’i limanlarla olur. Uyuşturucular da limandan gelir. Ülkemizde pek çok genç uyuşturucu batağında şu anda. Tüm bunlardan haberin var mı? Siz devleti yönetmeyi değil soymayı amaçlıyorsunuz. Tüm bunlar dışında ortada bir soru daha var: Faiz gerçekten düştü mü? Merkez Bankası politika faizini düşürdü. Peki diğer faizler? Devletin 5 senelik borçlanma faizi ne durumda? Ben söyleyeyim: Eylül ayından bu yana yükseldi. Ticari kredi faizleri yüzde 2 yükselerek 23 seviyesine çıktı. Nas Suresi ile dini yine siyasete alet ediyorsun. Arka kapıdan Hazine’yi soyup tefecilere ve faizcilere hizmet ediyorsun” 

Yorumlar (0)