Kılıçdaroğlu, eğitimle ilgili büyük planını açıkladı

Twitter'dan yeni bir video paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimle ilgili hazırladıkları büyük planı paylaştı. İşte detaylar...

SİYASET 08.05.2023, 12:35 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu, eğitimle ilgili büyük planını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere yönelik sosyal medya hesabından zaman zaman video paylaşıyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı videolu paylaşımda vatandaşlara mesaj verdi. Bütün sorunların farkında olduğunu kaydeden CHP lideri, bunları çözmek için kolları sıvadığını kaydetti.

"Son 20 yılda eğitim sisteminde 17 defa değişiklik oldu"

Kılıçdaroğlu, bugün paylaştığı videoda eğitimde yapacağı devrim hakkında konuştu. Bu mesele üzerinde yoğun mesai harcadığını kaydeden CHP lideri, "Son 20 yılda eğitim sisteminde 17 defa değişiklik oldu. 8 farklı Milli Eğitim Bakanı geldi. Adeta eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü." dedi.

"Milli Eğitim Bakanlığı, Merkez Bankası gibi bağımsız olacak" 

Eğitimi kaliteli hale getirmek için öncelikle siyasetten arındırmak gerektiğine vurgu yapan CHP lideri, "Siyaset, iyi eğitimin düşmanıdır. Eğitimi siyasetle yönetemezsin. Milli Eğitim Bakanlığı'nı gerçek anlamda siyasetin etkisinden arındırmak gerekiyor. Bu en önemli reform olacaktır. Tıpkı Merkez Bankası gibi Milli Eğitim Bakanlığı da bağımsız bir yapı olacak. Bu kurumun içine siyaset girmeyecek." ifadelerini kullandı.

"Mesleki eğitim sistemi de baştan inşa edilecek"

Alanında uzman kişileri toplayacaklarını ve eğitimde kaliteli bir kadro oluşturacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hem Türkiye'den hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden çalışmalarıyla ses getirmiş Türk eğitimcileri bir araya getireceğiz. Devlet okullarında kalite hızla artacak. Eğitim kalitesinde özel okullarla rekabet edebilecek düzeye gelecekler. Mesleki eğitim sistemi de baştan inşa edilecek. Tamamen yeni bir model üzerinde çalışıyoruz." vurgusunu yaptı. 

Yorumlar (0)