Kılıçdaroğlu duyurdu: İşte adayın açıklanacağı tarih

Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın adayına, 13 Şubat tarihinde, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda karar verileceğini açıkladı.

SİYASET 30.01.2023, 00:48
Kılıçdaroğlu duyurdu: İşte adayın açıklanacağı tarih

CHP Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.



"6 Nisan'a varız"

"Muhalefet partileri de erken seçim kararını desteklerse 14 Mayıs tarihi olabiliyor. Bunu değerlendirecek misiniz?" sorusu üzerine CHP lideri, muhalefet partilerinin tarih olarak 6 Nisan'ı seçtiğini, bu tarihe değin olursa destekleyeceklerini söylediklerini anımsatarak, "6 Nisan'da bir karar alır Meclis, biz de Meclis'in aldığı kararı saygıyla karşılarız. O kapsamda, eski Seçim Yasası doğrultusunda seçimler gerçekleştirilir. Ancak Erdoğan 'Hayır, ben sonra yapacağım.' diyorsa desteklemeyeceğimizi altı lider olarak kamuoyuna açıklamıştık." diye konuştu.



"Erdoğan'ın kazanma ihtimali yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi istediği ortamda seçimin gerçekleştirilmesini istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Seçim gecikirse örneğin haziran ayına doğru atarsa enflasyon sürekli yükseliyor. Yani yaptığı zamların bir manasının kalmadığını vatandaş da görecek, kendisi de görecek. Bu sebeple acaba biraz da olsa erkene çekip 'Bu denli zam yaptım, enflasyonu tam anlamıyla yaşamadan acaba oy alabilir miyim?' şeklinde bir siyaset izliyor. Bu anlayışa ya da sürece kendini hapseden bir kişinin seçimi kazanma ihtimali yoktur." şeklinde konuştu.



"13 Şubat'ta kararlaştıracağız"

"Aday ne zaman açıklanacak?" sorusuna CHP lideri, "13 Şubat tarihinde Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı adayımızı duyuracağız. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde 13 Şubat günü tekrar buluşacağız ve artık 13 Şubat tarihinde mi olur, yoksa 13 Şubat tarihinde karar alırız ama bu kararın duyurulması için belirli bir tarih mi olur bilemiyorum." dedi.

Millet İttifakı'nın adayını hala duyurmaması hususundaki eleştirilere değinen Kılıçdaroğlu, son derece istikrarlı, kararlı ve dikkatli adım attıklarını ve müşterek iradeyle ülkemizi yöneteceklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "13 Şubat'ta Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun başkanlığında oturup konuşacağız, cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. Bunu da belirli bir süreç içinde nasıl mutabakat metnini kamuoyuyla paylaşıyorsak, adayımız da çıkacak ve yol haritasını da ortak mutabakat metnini de kamuoyuyla paylaşacak." ifadelerini kullandı.

Altılı masadan ortak açıklama

"CHP'liler tabii ki beni ister"

"Partinizin adayı siz misiniz?" sorusuna CHP lideri, "Her siyasi parti doğal olarak kendi genel başkanını aday olarak görmeyi ister. CHP'liler de beni aday olarak görmeyi isterler. Önemli olan ise altı liderin kararı." cevabını verdi.

"Altı lider bazı kriterler açıklıyorsunuz. Bu kriterler en fazla size uyuyor. Buna katılır mısınız?" sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu, "Olabilir. Devlet için 27,5 sene üreten, çalışan, siyasete atıldığı gün mal varlığını paylaşan, liyakatin ne olduğunu, devletin ne olduğunu çok iyi bilen, bunun kavgasını veren biriyim." şeklinde konuştu.

CHP lideri, altı liderin ülkemizin problemlerine kilitlendiğinin altını çizerek, "Bir kişiyi aday olarak belirleyeceğiz. Belirleyeceğimiz cumhurbaşkanı adayının ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. 'Her şeyi ben biliyorum, ben yaptım.' anlayışına sahip olmaması gerekiyor. Devleti çok iyi tanıması gerekiyor. Devlette liyakatin ne anlama geldiğini bilmesi gerekiyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)