Kılıçdaroğlu: Dünyanın neresinde emekliler darbe yapıyor?

104 emekli amiralin Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesi’ne yönelik bildirisini değerlendirirken, “Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yapıyor. Akıllarını peynir ekmekle yemişler” açıklamasında bulundu.

SİYASET 06.04.2021, 16:46 07.04.2021, 12:57
Kılıçdaroğlu: Dünyanın neresinde emekliler darbe yapıyor?

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yönetim erkini kaybetmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye'yi yönetemiyorlar” diye konuştu.

Hükümetin ağır sorunların çözemediğini ve bahaneler ürettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu.

‘Ortak da ortak değil’

104 emekli amiralin bildirisine de değinen Kılıçadaroğlu, “Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yapıyor. Akıllarını peynir ekmekle yemişler. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar saçmalığı hiç duymadı. Devleti yöneten bir iktidar yok, ortak da sağlıklı değil, bakanlar da bakan değil” dedi.

‘Bahçeli de destek veriyor’

Türkiye’de esnafların kan ağladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnaf ziyaretine gidemeyeceğini belirterek, “Bu tabloya Bahçeli de destek veriyor. Ülkücüleri bunun dışında tutuyorum” açıklamasında bulundu.

‘Beni dinle’

Pandemi sürecinde inşaların can derdinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Halkın can güvenliğini kim sağlayacak? Ülkeyi kim yönetiyor?” dedi.

AK Parti’ye oy vermiş olan vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, “Gidişattan memnunsan alkışla. ‘Bu gidiş gidiş değildir’ diyorsan beni dinle” diye konuştu.

‘Vicdan yok mu sizde?’

Sağlık çalışanlarının 7/24 çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çocuklarını dahi göremiyorlar. Covid nedeniyle ölenler için meslek hastalığının kabul edilsin. Niçin yapmıyorsunuz? Vicdan yok mu sizde?” çıkışında bulundu.

Bu olanların sorumlusunun da hükümet olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi yöneten kim? Böyle acı bir tabloyu Türkiye’nin önüne koyan kim?” açıklamasında bulundu.

Bilim Kurulu’na sert eleştiri

AK Parti kongrelerinde insanların topluca durmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, bu tablonun pandemi döneminde yaşanmasının mantıksızlık olduğunu iddia ederek, “Kongrede maskesiz insanlar var. Ceza var mı? Yok. Bilim Kurulu’nun da ne dedikleri belli değil” diye konuştu.

‘Millet canından bezdi’

Milletin canından bezdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlar yeri gelince ‘Dur arkadaş’ diyebilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

‘Aşılar nerede?’

CHP lideri, pandemi sürecinde olduklarını fakat aşıların olmadığını söyleyerek, “İnsanlar can derdinde. Aşı bekliyorlar. Nerede bu aşılar?” diye konuştu.

Yorumlar (0)