Kılıçdaroğlu, DP liderini ağırladı

Son dönemde yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen ve Millet İttifakı içinde çatlağa yol açtığı iddia edilen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. 

SİYASET 18.04.2022, 14:48 18.04.2022, 18:02
Kılıçdaroğlu, DP liderini ağırladı

Demokrat Parti lideri, kısa süre önce sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı adayının kriterlerini sıralarken, “20 senelik AK Parti sürecinde bu işin sorumluluğuna ortak olmayan” cümlesini kullanmış ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getirmişti. Sonrasında bir başka açıklama daha yapan Uysal, yanlış anlaşıldığını ifade etse de bu düzeltme kamuoyunda yeterli bulunmamıştı. 

“Asıl kastedilmek istenen konu çok başkaydı”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Uysal’ın bu sözleri üzerine yaptığı açıklamada, “Asıl kastedilmek istenen konu çok başkaydı. Kendisiyle de zaten kısa süre sonra bir araya geleceğiz. Sayın başkan sonraki açıklamasında da yanlış anlaşıldığını da zaten ifade etti” şeklinde konuşmuştu. 

Uysal’ın açıklamalarına Ahmet Davutoğlu’nun tepki gösterdiği iddia edildi

DP Genel Başkanı Uysal’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bahsettiği AK Parti kriteri ile Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nu kastettiği öne sürülmüş, Davutoğlu’nun da açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlere sessiz kalmasından şikâyetçi olduğu sıkça konuşulmuştu. 

Görüşmenin ilk gündem maddesi, DP Lideri Uysal’ın Twitter açıklamalarıydı

Günlerdir merakla beklenen ziyaret, bugün gerçekleşti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamına konuk olan DP Lideri Gültekin Uysal, misafirperverliğinden dolayı kendisine ve tüm parti üyelerine teşekkürlerini sundu. Gerçekleştirilen görüşmede ittifak çalışmaları da ele alınırken, asıl gündem maddesi ise Uysal’ın sosyal medyadan paylaştığı ve büyük ses getiren açıklamalarıydı. 

Kılıçdaroğlu, ittifak içinde bütünlüğü korumak zorunda olduklarının altını çizdi

Millet İttifakı’nın 6 partiden meydana geldiğini bu birlikteliği korumak zorunda olduklarını dile getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iddialara göre DP Lideri Uysal’ı daha temkinli ve bütünleştirici açıklamalar yapmaya davet etti. Bu tarz söylemlerin ittifak içinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, seçim sürecinin yaklaştığı bir dönemde ittifak içinde ayrımcılık olarak yorumlanabilecek tutumlardan uzak durulması gerektiğini altını çizdi. 

Yorumlar (0)