Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi: “Mantıklı bulduk”

Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim kararı verildikten sonra duyurma şeklinde bir düşüncemiz var. Hepimiz bu durumu onayladık. Aramızdan birisi dile getirdi ‘böyle yapalım’ diye bizde mantıklı bulduk” dedi.

SİYASET 26.12.2022, 09:35
Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi: “Mantıklı bulduk”

Avrasya Yerel Yönetimler Birliğince bir otelde gerçekleştirilen "Milli Birlik ve Beraberlik" toplantısına katılım sağlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar:

“Bizim farklı ülkelere tek gidiş amacımız var”

Kılıçdaroğlu kendisine, "İngiltere’ye, ABD'ye gitti. Çünkü icazet almaya gidiyor.” İfadelerine cevap vererek, “Biz Kuvayımilliyeciyiz, hiçbir kişiden icazet almayız. İlk gidiş noktamız demokrasi. Demokrasi noktasında gelişmemiş olan ülkeler kalkınmamış ve büyümemiştir. Demokrasi bu noktada olmazsa olmazımızdır. Bu noktada düşünce özgürlüğünün ana yapı taşını demokrasi ve yargı bağımsızlığı oluşturur." diye konuştu.

Dünya üzerindeki zeki insanları yurda davet etmek gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bazı dönemlerde beka problemi diye tartışılır, konuşulur ancak asıl bekayı kimse aklına getirmez. Nedir? Bizler babalarımıza göre daha iyi eğitim gördük ve onlardan daha iyi bir gelir, yaşam standardı elde ettik. Mevcut durumda bizim evlatlarımız bizden daha iyi eğitim almalarına göre bizden daha az gelire sahip oluyor. Bu çocuklar Türkiye'de gelecek aramıyor, yurt dışına gidiyor" dedi.

“Adaylık için birisi fikrini dile getirdi bizler mantıklı bulduk”

Cumhurbaşkanı adaylığı noktasındaki çalışmalara değinen Kılıçdaroğlu, "6 lider görüşüyor, beraber cumhurbaşkanı adayını tespit edeceğiz. Mevcut durumda bu şekilde bir çalışma yapılmadı. Fakat kamuoyunun beklentisi sebebiyle belirlenecek cumhurbaşkanı adayının özellikleri tespit edildi ve o bir yazılı bildiri üzerinden kamuoyuna verildi. Onun haricinde ilk olarak hükümet programı çalışması sağlıyoruz. 5 Ocak günü yeniden bir araya geleceğiz. Hükümet programı oluşturacağız. Neyi nasıl yapacağız, teknolojide, bilimde, sporda, sağlıkta, yargıda, üniversitelerde 9 başlık ve 72 alt başlıkta söz konusu durumlar çalışılıyor. Tahmin ediyorum ki 5 Ocak'ta yapılan toplantıya ilk metinler ulaşmış olur. Bu noktada güçlendirilmiş parlamenter sistemin de görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Bu konuyu açıklamamız önümüzdeki günlerde olacaktır. Seçim kararı verildikten sonra duyurma şeklinde bir düşüncemiz var. Hepimiz bu durumu onayladık. Aramızdan birisi dile getirdi ‘böyle yapalım’ diye bizde mantıklı bulduk." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)