Kılıçdaroğlu: Birkaç ay araç almayın

Kemal Kılıçdaroğlu, "Araç almayı birkaç ay için erteleyin. Bay Kemal olarak söz veriyorum, iktidara geldiğimizde sıfır kilometre araçlara bineceksiniz. İkinci el araç fiyatına sıfır kilometre araç alacaksınız." dedi.

SİYASET 25.07.2022, 23:47
Kılıçdaroğlu: Birkaç ay araç almayın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşımda bulundu.
 

"İktidar yalnızca ihalecilere çalıştı"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"5 şehit verdik. Milletimize başsağlığı temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum. Şehit olan evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 

İnatla yaşam kalitenizi düşürmeye çabalayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Oysa ki bizim milletimiz çok mütevazi. Bir ev, bir araba ve huzurlu bir aile istiyor. İşte hepsi bu kadar. Bunu bile çok görüyorlar. Yoksulların üstü çizildi. Orta sınıf dibe düşürüldü. İktidar yalnızca çantacılara, mafyalara, beşli çetelere ve ihalecilere çalıştı. 

"Ülke nüfusunun yüzde 95'i sıfır araç alamıyor"

Bugün araç vergilerini konuşacağız. Özellikle de ÖTV'yi konuşacağız. Ülkemizde bir araç satın alırken dünyadaki en yüksek vergiyi ödüyoruz. ÖTV, KDV, MTV, gümrük vergisi... Bu kadar vergi de nedir Allah aşkına? Almanya'da 15 bin avro olan sıfır kilometre bir araç bizde 500 bin lirayı geçiyor. Biz tam iki katını ödüyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin sıfır araç alma olasılığı kalmadı. Buradan çağrıda bulunuyorum. 1,6 motor araçlardaki vergileri dört bir oranına indirin. 

"Araç almayı erteleyin"

Gençler ilk sıfır araçlarını alırken ÖTV ödemeyecekler. Bu sözümü unutmadım. Hafif ticari araçlardaki vergileri de indireceğiz. Yani bugün ikinci el araç satın aldığınız parayla sıfır kilometre araç alacaksınız. Şimdilik araç almayı erteleyin. İktidara geldiğimizde sıfır kilometre araçlara bineceksiniz. Bahsettiğim bu uygulama zenginler için geçerli değil, lüks araçlar için geçerli değil. Zenginlerden vergi alınması taraftarıyım. 

"Biraz daha sabır"

Saray yoksuldan aldığı parayı sermayeye verdi. Ben bu parayı tekrar size vereceğim. Sermayeye karşı değilim fakat herkes kendi payına düşeni ödemeli.

Otomotiv sektörü de bana kızmasın. Onlar da sabretsinler. ÖTV sorunu ortadan kalktığında kayıplarını hızlıca telafi ederler. Zaten onlar da yolun sonunun göründüğünü biliyorlar. Bu yüzden hep beraber sabırlı olmalıyız. Sonrası zaten aydınlık."

Yorumlar (0)