Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu üyelerine çağrı yaptı

Yoğum bakım doktorları ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bilim Kurulumuz rehin durumdadır. Bir şahsın rehinidir hepsi. İşlerini yapamaz haldeler." sözlerini sarf etti.

SİYASET 11.04.2021, 20:17
Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu üyelerine çağrı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun bakım doktorları ile görüştü. 

Görüşmeye dair kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Bilim Kurulu, bir şahsın rehinidir"

"Yoğun bakım doktorları ile bir araya geldim. Baskı altında kalmasınlar diye isimlerini paylaşmıyorum. Özet geçmek gerekirse; Bilim Kurulumuz rehin durumdadır. Bir şahsın rehinidir hepsi. İşlerini yapamaz haldeler. Onlara çağrımdır; konuşun, korkmayın, yanınızdayız.”

"Bilim Kurulu üyeleri biraz cesur olmalı"

Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabı üzerinden yayımladığı videoda, “Durumun bir hayli vahim olduğunun, bu bağlamda görevin yeteri kadar yerine getirilmediğinin farkındayız. Bilim Kurulu'na da sitemimiz var. Oradaki kişilerin biraz cesur olmaları gerekiyor. Kamuoyunu biraz daha bilgilendirmeleri gerekiyor. Gerekirse kendi içlerinden bir sözcü seçmeleri lazım. Sözcünün vatandaşlara sağlıklı bilgi aktarması lazım. Sağlık emekçilerinin gerçekten olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini de biliyorum. Sağlık emekçilerinin en azından bazı taleplerinin karşılanması lazımdı bu süreçte. Maalesef hiçbiri karşılanmadı. Örneğin, koronavirüsün meslek hastalığı sayılması gibi. Allah hepinize kolaylık versin. Olağanüstü bir dönemden geçiyorsunuz.” dedi.

Yorumlar (0)