Kılıçdaroğlu: Bakanlar arasındaki tartışma, yönetememe göstergesidir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) CHP’li Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararını, “Adalet düzeninin yeniden inşası için kararı uygulamayan hakimlerin kulağına bir küpe olur.” şeklinde yorumladı. Bakanlar arasındaki polemiğe de değinen Kılıçdaroğlu, "İki ayrı bakanın bu hususta tartışma zemini oluşturmaları, bu iktidarın ülkeyi nasıl yönetemediğinin açık bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

SİYASET 21.01.2021, 22:32 22.01.2021, 17:28
Kılıçdaroğlu: Bakanlar arasındaki tartışma, yönetememe göstergesidir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir’de, basın mensuplarının, AYM’nin Berberoğlu'na ilişkin olarak ikinci defa verdiği hak ihlaline dair kararı hakkındaki sorularını cevapladı.

CHP lideri, AYM kararının iki yönden önemli olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Haksızlığı gidermesi, adaleti sağlaması yönünden oldukça önemli. İkincisi, adalet düzeninin yeniden inşası için kararı uygulamayan hakimlerin kulağına bir küpe olur. Devletin adalet ve yargı üzerine inşa edilmiş olduğunu biliyoruz. Eğer adalet ve yargı düzeni ortadan kalkarsa, vatandaş hakkını arayamaz hale gelirse, bu çok büyük bir devlet krizine sebep olur. Kriz şimdilik önlenmiş oldu.”

"Bakanlar arasındaki tartışma, yönetememenin göstergesidir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında bugün itibarıyla başlayan polemik için de Kılıçdaroğlu, “Ülkemizde en problemli alanlardan biri de yargı. Yargıya hükümetin müdahalede bulunduğunu ve talimat verdiğini, bu talimat kapsamında yargının karar aldığını hepimiz biliyoruz. Ancak, iktidardan iki ayrı bakanın bu hususta tartışma zemini oluşturmaları, bu iktidarın ülkeyi nasıl yönetemediğinin açık bir göstergesidir. AK Parti iktidarı, Erdoğan, artık ülkemizi yönetemiyor. Her alanda problemimiz var.” yorumunda bulundu.

"Halk sandık bekliyor"

Kılıçdaroğlu, yoksulluk ve işsizlik problemine de işaret ederek, "Bu milletin temelde bir problemi var. Halk sandık bekliyor. 'Önüme sandığı koyun.' diyorlar." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)