Kılıçdaroğlu: Bahçeli, "Memleketi felakete sürükledin" derse...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "memleketi felakete sürüklediğini" söyleyip desteğini çekmesi durumunda zorunlu olarak erken seçime gidilebileceğini söyledi. 

SİYASET 08.07.2020, 09:52
Kılıçdaroğlu: Bahçeli, "Memleketi felakete sürükledin" derse...

Erken seçim tartışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimin olmayacağını söylese de siyasi partilerden peş peşe açıklamalar geliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Abdulkadir Selvi'nin sorularına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "erken seçim isteyip istemediğine" ve "ülkemizde erken seçim yapılma ihtimalinin olup olmadığına" yönelik soru üzerine önemli açıklamalar yaptı. 

Kimsenin erken seçim istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kendisinin ya da bir başkasının erken seçim istemesinin herhangi bir anlamı olmadığını ifade etti.

"Sadece Erdoğan yapabilir"

CHP lideri, erken seçimi uygulayabilecek tek kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, ülkemizde bir kişinin parlamentoya hâkim olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vesayeti altında olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın istemesi durumunda erken seçimin olacağını, istememesi durumunda ise olmayacağını ifade etti.

"Bahçeli desteğini çekerse olur"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı erken seçime zorunlu kılacak kişinin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğuna dikkat çekerek, Bahçeli'nin Erdoğan'a "memleketi felakete sürüklediğini" söyleyip desteğini çekmesi durumunda zorunlu olarak erken seçime gidilebileceğini belirtti. 

"Erteleme yok"

CHP lideri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 25 -26 Temmuz'da gerçekleştirilmesi beklenen kurultayın yeniden ertelenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını da ekledi. 

Yorumlar (0)