Kılıçdaroğlu: Atatürk'ün idealindeki demokrasi gelecek

Kılıçdaroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde iştirak ettiği bir programda gerçekleştirdiği konuşmada, "Güzel demokrasimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün idealinde olan demokrasiyi mutlaka ama mutlaka getireceğiz." dedi.

SİYASET 30.08.2021, 23:40
Kılıçdaroğlu: Atatürk'ün idealindeki demokrasi gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABB'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğine iştirak etti.

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) tarafından 30 Ağustos Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Gençlik Parkı'nda gerçekleştirilen '30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinliği'ne Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile yurttaşlar katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan etkinlik, gösterilerle sürdü.

"Burada bunun sözünü veriyorum"

Etkinliğin son bölümünde konuşan Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos 1922 tarihinin üzerinden 99 sene geçtiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki sene cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. 100 sene geçmiş. 100 sene içerisinde birçok badireyi atlattık. Problemlerimiz oldu. Önümüzdeki seçimlerde inşallah cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırıyor olacağız. Güzel demokrasimizi Mustafa Kemal Atatürk'ün idealinde olan demokrasiyi mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Söylemlerin herhangi bir kısıtlama olmayan, düşüncesi hür, rahatlıkla herkesin düşüncesini dile getirdiği, hep beraber yaşadığımız, barış içinde yaşadığımız, güzellikler içinde yaşadığımız güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Burada bunun sözünü veriyorum. Bunu Allah'ın izniyle hep beraber yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Anadolu'nun merkezidir Ankara"

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise başkentin milli mücadelenin karargahı olduğunu anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Burada esarete karşı cesaretlerini ortaya koyup düşmanı Anadolu'ya geldiklerine pişman eden, ülkemizin bütün renklerini bir araya getirip o yokluk içerisinde emperyalizme karşı savaş veren bir Anadolu'nun merkezidir Ankara. Bu bağımsızlık ülküsünü, bu bağımsızlık savaşını tüm dünyaya haykırıyoruz. Atalarımızın bize emanet ettiği kentimizi, ülkemizi, inşallah Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği biçimde sonsuza dek yaşatacak çalışmalara söz veriyoruz."





















Yorumlar (0)