Kılıçdaroğlu: "Ağacı yakmak en büyük günah!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek nesillerin güzel bir çevreye doğması gerektiğine dikkat çekerek, ağaçları ve hayvanları yakmanın en büyük günah olduğunu ifade etti. 

SİYASET 13.10.2020, 15:51
Kılıçdaroğlu: "Ağacı yakmak en büyük günah!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hatay'da çıkan orman yangınına ilişkin yaptığı açıklamada, terörün nereden geldiğine bakılmaksızın "insanlık suçu" olduğunu söyledi.

"Saldırıyı kimin düzenlediğini devlet bulmalı"

Kılıçdaroğlu, terör ile mücadeleyi "milli mücadele" olarak değerlendirdiklerini belirtirken, herkesin bunu bilmesi gerektiğini ifade etti. 

Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa yönelik bombalı saldırıyı kimin düzenlediğinin tespit edilmesinin devletin görevi olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, teröre karşı bir duruş sergilediklerini kaydetti.

"En büyük günah..."

Kılıçdaroğlu, gelecek nesillerin güzel bir çevreye doğması gerektiğine dikkat çekerek, ağaçları ve hayvanları yakmanın en büyük günah olduğunu belirtti. 

Azerbaycan'a da değindi

Azerbaycan topraklarının işgal altında olduğunu ve söz konusu ülkenin önemli bir mücadele verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Savaş istiyorum" demediğini, sadece "İşgal altındaki topraklardan çekilsinler" dediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bunun uluslararası hukuk ve insan hakları ile tutarlı bir talep olduğuna dikkat çekerek, daha fazla kan dökülmemesi için Ermenilerin işgal ettiği topraklardan çekilmeleri gerektiğini söyledi.

"Türkiye, Moskova'da yoktu"

Ermenilerin sivilleri hedef aldığını belirten Kılıçdaroğlu, bunun savaş suçu olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Rusya'da geçici ateşkes için tarafların masaya oturduğunu ancak Türkiye'nin orada yer almadığını belirterek, bunu herkesin hafızasına kazıması gerektiğini ifade etti.

"Dağlık Karabağ krizinin çözülmesi için destek verileceğinin" söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Moskova'da niye yoktuk?" diye sordu.

Yorumlar (0)