Kılıçdaroğlu: Adaylık için ismimde mutabık kalınırsa...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İsmim üzerinde bir mutabakat sağlanırsa bu görevi yapmak elbette ki onurlu bir şey. Neden adımı ileri sürüyorsunuz diye itiraz etmem." dedi.

SİYASET 03.02.2023, 11:45
Kılıçdaroğlu: Adaylık için ismimde mutabık kalınırsa...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Altılı masanın açıkladığı Ortak Mutabakat Metni'ne dair eleştirileri değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Konuya ilişkin yapıcı bir eleştiri bizimle paylaşılmadı. Erdoğan'ı dinlediğiniz zaman 'Şurası doğrudur' denilebilirdi. Bana kalırsa yaptığı sağlıksız bir eleştiri." şeklinde konuştu.

"Yolsuzluk defterini bütünüyle kapatmak için yasal düzenleme yapılmalı"

Kılıçdaroğlu, mutabakat metni için şu ifadeleri kullandı:

"Bu en nihayetinde bir mutabakat metni. 6 liderin 'Biz bunları yapacağız' dediği güzel bir metin. Burada ülkemizin teknoloji devrimini, üniversitelerimizin özerkliği, hiç kimsenin yatağa aç bir şekilde girmeyeceği Türkiye'yi ön görüyoruz. Yolsuzluk defterini bütünüyle kapatmak için parlamentoda yasal bir düzenlemenin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gelir dağılımına ilişkin istihdam konusunda duyarlıyız. Birden çok konumuz var. Elbette ki eksikler olabilir. Bütün değişimler yeni krizler yaratabilir ancak burada biz çözüm üretelim diye oturuyoruz."

Adaylık tartışmalarına yanıt

Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin hakkındaki iddialara dair de konuşan Kılıçdaroğlu, "İçerisinde olduğumuz sorun bizlerin sorunu. Oturup konuşuyoruz. Ekiplerimiz tamamıyla çalışıyor. Eğer olayı bir parti olayı olarak tanımlarsanız bu iş çözülemez. Bu işi çözmek için biz çoktan yola çıktık. Rozet en nihayetinde Türkiye'nin rozeti ve bizlerde bu ülke için çabalıyoruz. Biz ülkemizin ikinci yüzyılı için çalışmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında ise, "Adım üzerinde bir mutabakat sağlanırsa bu görevi yapmak benim için onurdur. Neden adımı ileri sürüyorsunuz diye itiraz etmem." ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyecek?

Aday belirlemek için altılı masanın toplantısını işaret eden Kılıçdaroğlu, "Gündemi belirleyen ev sahibi olan genel başkandır. Ev sahibi genel başkan ilk turu gerçekleştirir, ardından olgunlaştırır ve sonrasında konuya dair çalışıp liderlerle toplantılarımızı gerçekleştirir. Bütün liderler özgürce düşüncesini ifade eder. Uygarca konuşup karar alırız." şeklinde konuştu.

CHP lideri sözlerinin devamında, "Adaylık için mutabakat olmalı. Benim uzun zamandır üzerinde durduğum bir husus bu. Mutabakat olmadan karar almak konusunu hiçbir şekilde doğru bulmam. Karamollaoğlu adımı söylerse itirazım olmaz. Bu mutabakatın dışına çıkmak olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)