Kılıçdaroğlu: "Adaylığım kesinleşince açıklayacağım"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KOP Projesi'nden dolayı suyun gelmediği Konya Ovası'na suyu getireceğini söyledi. Tarımsal kalkınma için yapılacaklardan bahseden ve bu yıl için "100 bin öğretmenin ataması" sözü veren Kılıçdaroğlu, adaylığı kesinleşince yapacağı şeyi de açıkladı.

SİYASET 28.03.2023, 14:45 28.03.2023, 16:30 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: "Adaylığım kesinleşince açıklayacağım"

Konya'da Ereğli Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Millet Buluşması'nda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kritik mesajlar verdi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tarım alanında Hollanda'nın gerisinde kaldığını kaydetti.

"Tarımda Hollanda'nın nasıl gerisinde kalırız?"

Hollanda'nın Konya'dan küçük bir alana sahip olmasına rağmen Türkiye'yi tarımda geçmesinin kabul edilebilir olmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere göre Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 114 milyar dolar civarında. Türkiye'nin ise sadece 24 milyar dolar. Tarımda bir numaralı ilimiz Konya olabilir ama halen daha çözülmesi gereken problemler var." ifadelerini kullandı.

"Konya Ovası'na o suyu ben getireceğim"

Konya Ovası Projesi'nden (KOP) dolayı projesi Konya Ovası'na su gelmediğini kaydeden CHP lideri, "Konya Ovası'na o suyu ben getireceğim. Kırsaldaki kadınlar ile gençlerin sosyal güvenlik primlerini ödeyeceğiz. Çiftçilere ve diğer üreticilere sözüm var. Bankalar ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarınızın faizleri silinecek." diye konuştu. 

2023'te "100 bin öğretmenin ataması" sözü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Havza bazlı planlama yapılacak. Herkesin ne ürettiği, bir yıl sonra kaç liradan satacağı net olacak. Üreticilerin zarar ettiği döneme veda edeceğiz. Traktör ve hayvan haczi sona erecek. 2023'te 100 bin öğretmenin atamasını gerçekleştireceğiz." dedi.

"Esnaf Bakanlığı" kurulacak

Kuracakları "Esnaf Bakanlığı" ile esnafın derdine çözüm olacak uygulamaları hayata geçireceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sicil affı gelecek. Koronavirüs döneminde sunulan kredilerin faizleri silinecek. Stopaj sıfırlanacak. Altı lider olarak sözümüz var, israf engellenecek. Çıkaracağımız Aile Destekleri Sigortası Kanunu ile aileleri korumaya alacağız. Kadınlar, erkeklere muhtaç kalmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Mal varlığımı açıklayacağım"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşince mal varlığını açıklayacağını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var. Siyasetçi ve vatandaş arasındaki köprüler yeniden kurulacak. Türkiye'ye baharı getirmek istiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)