Kılıçdaroğlu: Aday ben değilim...

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım, aday ben değilim, kimler cumhurbaşkanı adayı biliyor musunuz? Bütün depremzedelerimiz aday. KPSS'de derece yapmasına karşın atanamayan Salihcan aday. Hani şu, SADAT ile korkuttuklarını sandıkları 84 milyon aday. Çaldıkları 418 milyar doları isteyen herkes aday. Aday hepimiziz. Başlıyoruz demiştim. Başlıyoruz sevgili halkım." dedi.

SİYASET 07.03.2023, 00:25
Kılıçdaroğlu: Aday ben değilim...

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nde, Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin adayı olarak duyurulduktan sonra CHP Genel Merkezi'ne geçti.

Kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir yola çıktılarını kaydetti.



"'Kader' nizamını değiştirmek istiyoruz"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Çok güzel bir gecedeyiz. Bu gece Berat Kandili. Huzur içerisinde, birlikte yaşamak istiyoruz. Bugün bir cumhurbaşkanı adayından çok öte bir değişimin temsilcisi olarak sizlerin karşınızdayım. Ortak aklın sözcüsü olarak karşınızdayım.

Ben ve ittifakımız Türkiye'yi liyakatle, erdemle ve akılla yönetmeye adayız. Ben yalnızca bir cumhurbaşkanı adayı değilim, adalet, huzur ve bereket hasretinin de adayıyım. Gülümseyen yüzleri yeniden görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan çok daha fazlasına adayım. Bizlere, 'kader' dedikleri bu nizamı da değiştirmek istiyoruz.



"Bütün depremzedeler aday"

Sevgili halkım, kimler cumhurbaşkanı adayı biliyor musunuz? Ankara'da elektriği kesilen İbrahim Bey aday. Bartın'daki maden faciasında can veren maden işçisi Rıdvan'ın oğlu Emrullah aday. Şanlıurfa'da çocuğu için nöbet tutan Emine Hanım aday. 8 Şubat tarihinde Hatay'a bağlı Samandağ ilçesinde, 'İçeride babam, annem ve abim var. Sesleri geliyor, termal kamerada da ısı var fakat girecek ekipman yok.' diyerek bizlere feryat eden gencimiz aday. Bütün depremzedelerimiz aday. KPSS'de derece yapmasına karşın atanamayan Salihcan da aday. Hani şu, SADAT ile korkuttuklarını sandıkları 84 milyon aday. Çaldıkları 418 milyar doları isteyen herkes aday. Yalnızca bana oy vermeyeceksiniz; siz geleceğiniz, sevdiklerini ve kendiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni sizler değiştireceksiniz. Bu, topyekun bir değişimdir. Halktan çalınanı, halka geri vereceğiz. Hak ettiğiniz düzeni kuracağız. Birleşerek kazanacağız. Aday hepimiziz. Başlıyoruz demiştim. Başlıyoruz sevgili halkım."

Yorumlar (0)