Kılıçdaroğlu AB büyükelçileriyle aynı masada

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin büyükelçileri ile bir araya gelerek sohbet etti. Kılıçdaroğlu, çalışma yemeğinde büyükelçiler ile keyifli zaman geçirdi.

SİYASET 29.09.2021, 17:38 30.09.2021, 18:02
Kılıçdaroğlu AB büyükelçileriyle aynı masada

Bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AB’ye üye ülkelerin büyükelçileri ile çalışma yemeğinde buluştu.

Yemek AB Türkiye Delegasyonu Başkanı görevini yürüten Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut’un ev sahipliğinde gerçekleştiği belirtildi.

 Keyifli geçen yemekte Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile birlikte Genel Başkan Başdanışmanı görevini yürüten Ünal Çeviköz de eşlik etti. Misafirleriyle yemekte bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Büyükelçi Landrut'a da nazik daveti için teşekkürlerini iletti.

“Gidişten kaygılıyız”

Kılıçdaroğlu’nun yemekte şunları söylediği belirtildi: "Kendi bünyemizde yaptığımız çalışmaları AB delegasyonları ile paylaşmak isteriz. Sorunlarımız vardır, doğrudur. Karşılıklı olarak bu sorunları aşma konusunda da kararlı bir irademiz bulunuyor. Gidişattan ciddi kaygılarımız var. Bu kaygıları gidererek toplumun değişik kesimleriyle sağlıklı ilişkiler kurmak için çabalıyoruz. Demokratik standartlar konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer bu konularda sorularınız varsa büyük bir samimiyetle cevap vermeye çalışırım, eğer siz de izin verirseniz benim de sizlere çeşitli konularla ilgili sorularım olacak. O sorulara da karşılıklı olaral yanıt bulmuş oluruz."

Yorumlar (0)