Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrencilerin ailelerine ve siyasi iktidara çağrı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı protesto gösterisi düzenleyen öğrencilerin ailelerine ve siyasi iktidara çağrıda bulundu.

SİYASET 03.02.2021, 00:38 03.02.2021, 01:01
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrencilerin ailelerine ve siyasi iktidara çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabı üzerinden, "Bu ülkenin evlatlarını bir an evvel serbest bırakın." notuyla bir video paylaştı. CHP lideri, söz konusu videoda, öğrencilerin ailesine ve AK Parti hükümetine çağrıda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesi'ne bir kayyum rektör ataması yapıldı. Hiç kimse onu istemiyor. Akademisyenler, öğrenciler, eski mezunlar istemiyor. Fakat gerginlik tırmanıyor. Evlatlarımıza şiddet uygulanıyor." ifadelerine yer verdi.

Protesto gösterilerine katılan öğrencilerin anne ve babalarına da seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Karşınızda kontrolünü tamamen kaybetmiş bir siyasi iktidar bulunuyor. Gerginlikten besleniyorlar. Bizler sağ duyuyla hareket etmek durumundayız. İktidarın değirmenine su taşımamak durumundayız."

AK Parti hükümetine çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin evlatlarını serbest bırakın ve oluşturduğunuz gerginliğe bir son verin." dedi.

Yorumlar (0)