Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Fikri Sağlar’a sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, CHP'li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar’ın türban ile ilgili söylemlerine sert tepki geldi. CHP lideri, "Başörtüsü olsun ya da olmasın, bu kişinin özel yaşamına girer. Benim buna saygı duymam gerekir." dedi.

SİYASET 31.12.2020, 20:20
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Fikri Sağlar’a sert tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Fikri Sağlar'ın söylemlerine ilişkin açıklama geldi.

CHP’li eski bakan ve milletvekili Sağlar, katıldığı bir televizyon programında, “Türban, şeriatın gelmesini isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü uzun yıllar boyunca Anadolu’da geleneksel olarak kullanılan bir giysidir ve türbanla arasında büyük farklar vardır. Kendimden örnek vermek istiyorum. Ben yargılandığımda, türbanlı bir hakimin karşısına geçtiğimde, adaleti sağlayabileceğine ve benim haklarımı koruyabileceğine dair kuşkularım var.” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma Tesisi'nde basın mensuplarının suallerini yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Hangi çağda yaşıyoruz biz ya? Şahıs başörtüsü kullanır ya da kullanmaz, bu onun kişisel tercihidir. Benim görevim de o kişinin tercihine saygı duymaktan başka bir şey değildir. Bu tür gereksiz ayrımcılıkları hoş karşılamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.



"Başörtüsüne saygı duyarım fakat ondan da adalet beklerim"

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hakim, adaletin üstünlüğüne ve vicdani değerlere göre karar verdiği müddetçe, gerçek manada bir hakimdir ve benim başımın üstünde yeri vardır.

Şahıs başörtüsü kullanır ya da kullanmaz, bu onun kişisel tercihidir. Benim görevim de o kişinin tercihine saygı duymaktan başka bir şey değildir. Benim buna saygı duymam gerekir.

Fakat ben saygı duyuyorsam, ondan da gerçek anlamda hukukçuluk beklerim. Adalet dağıttığı müddetçe, hiçbir problemim yok.

Bizim parti meclisimizde de başörtülü kişiler var. Üstüne üstlük, hukuk mezunu olan arkadaşlarımız da partimizde görev almakta. Böyle bir ayrımcılığı kesinlikle reddediyorum ve doğru bulmuyorum."

Yorumlar (0)