Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Gelecek Partisi'ne 'geçmiş olsun' ziyareti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ı hedef alan saldırının akabinde, Ahmet Davutoğlu'nu, partisinin İstanbul il başkanlığında ziyarette bulundu.

SİYASET 19.01.2021, 00:07 19.01.2021, 18:22
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Gelecek Partisi'ne 'geçmiş olsun' ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, birkaç gün evvel evinin önünde sopalı ve silahlı saldırıya uğramıştı.

CHP lideri kapıda karşılandı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 'geçmiş olsun' ziyareti gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, il başkanlığına girişte kapıda karşıladı.

Yaklaşık olarak 40 dakika boyunca devam eden görüşmenin ardından Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, medya mensuplarına açıklama yaparak soruları cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nu, geçmiş olsun temennilerini iletmek adına ziyarette bulunduğunu belirtti.

İki liderin konuşmalarından bazı satır başları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu: Huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kendi vatanımızda huzur içinde yaşamayı temenni ediyoruz. Herkesin kimliği, yaşam tarzı, düşüncesi, inancı farklı olabilir fakat hepimiz kendi ülkemizde, bayrağımızın altında, huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz."

Kılıçdaroğlu: İktidar için yapmayacakları şey yok

Kılıçdaroğlu, yaşanan saldırılara ilişkin olarak, "İktidar her şeyi yapabilir. Altını özellikle çiziyorum. Her şeyi yapabilirler. İktidardan düşmemek için göze alamayacakları herhangi bir şey yok."

'Serok Ahmet'

Davutoğlu, Bahçeli'nin 'Serok Ahmet' söylemine ilişkin, "'Serok Ahmet' diyerek benim adım üzerinden Kürtçeye de hakaret etmeye çalışıyor. Güya ben bu sıfattan alınacağım. Güya, bir arada yaşayan Kürtler ve Türkler, birbirinin dilinden utanıyormuş gibi bir üslup kullanacak. Başım gözüm üzerine Bahçeli. Bundan hiç çekinmeyiz. Evet, bu toprakların dili olan Kürtçe, Yunus Emre'nin Türkçesi gibi aziz bir dildir. Dilleri aziz yapan, dilin etnik kökenleri değil, dillerle nelerin ifade edildiğidir. Güzel dilimizi Yusuf Has Hacip gibi de kullanabilirsiniz; Devlet Bahçeli gibi hakaret ve tehdit dili olarak da kullanabilirsiniz. Eğer Kürt kardeşlerimiz bana 'Serok Ahmet' demişse, biz de alır başımızın üstüne koyarız."









Yorumlar (0)