Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı.

SİYASET 21.04.2019, 14:40 22.04.2019, 08:20

Ankara'da saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Görüntülerde Kılıçdaroğlu'na sözlü saldırının yanı sıra fiziki saldırının da yapıldığı görüldü.

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır." denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin ise, "Kılıçdaroğlu ile ilgili tüm güvenlik tedbirleri alındı. Takviye kuvvetler yönlendirildi, bir güvenlik sorunu şu anda yok." dedi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN SORUŞTURMA

Saldırıya ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını, saldırıda terör bağlantısı ya da provokasyon ihtimaliyle ilgili olarak her yönden araştırıldığın ifade etti.

HULUSİ AKAR KILIÇDAROĞLU'NUN BULUNDUĞU EVE GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenlik amaçlı tutulduğu eve geldi. Evin önündeki kalabağına seslenen Akar, vatandaşları sükunete davet etti.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN MESAJ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin saldırının asla kabul edilemeyeceğini ve olayın tüm yönleriyle araştırıldığını kaydetti.

ADALET BAKANI GÜL'DEN SALDIRIYA KINAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı.Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN KINAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur." diye konuştu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN SALDIRIYA TEPKİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sn. Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Fakat bu saldırı nefret ve kutuplaşma dilinin bir sonucudur. Aylardır dilimizde tüy bitti; toplumu germeyin, muhalefeti düşman gibi göstermeyin dedik ama sonuç ortada maalesef... Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye’yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)