Kemal Kılıçdaroğlu, ev kadınlarının sorunlarını dinledi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ev hanımları için 'Aile Destekleri Sigortası' uygulamaya konularak, maaş bağlanacağını belirtti.

SİYASET 16.01.2021, 18:43 17.01.2021, 15:36
Kemal Kılıçdaroğlu, ev kadınlarının sorunlarını dinledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yolu ile yapılan toplantıda ev hanımlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu söz konusu toplantıda, farklı şehirlerden 72 ev hanımının problemlerini dinledi.

Sıkıntıların büyük bölümünü ev kadınlarının çektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ev hanımlarının sosyal haklarının bulunması gerektiğini dile getirdi.

Ev hanımlarına maaş bağlatacağına dair vaatlerde bulanan CHP liderinin açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Aile sigortası için çalışıyoruz"

"Parti olarak en büyük arzumuz bu. Biz, 'Aile Destekleri Sigortası' adında bir sigorta dalını uygulamaya koymaya çalışıyoruz. 'Aile Destekleri Sigortası’nın temel  amacı, düzenli geliri olmayan ya da geliri belli bir rakamın altında olan ailelere direkt olarak devletin destekte bulunmasıdır."

"Para direkt olarak evdeki kadının hesabına yatacak"

"'Aile Destekleri Sigortası' uygulamada olsaydı, bazı dramların hiçbiri yaşanmazdı. İşsiz kalan kişi nasıl işsizlik sigortasından yararlanıyorsa, geliri belirli bir rakamın altına inmesi ve ailenin hiçbir gelirinin bulunmaması durumunda, 'Aile Destekleri Sigortası’ndan asgari bir tutar evdeki hanımın banka hesabına yatırılacak. Bundan hiç kimsenin haberi olmayacak. Ev hanımı gidecek, bankadan parasını alacak. Evlatlarının rızkını sağlayacak."

Yorumlar (0)