Kemal Kılıçdaroğlu, esnafla bir araya geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Buca’da yer alan meyve-sebze halini ziyarette bulunarak, esnafın problemlerine kulak verdi.

SİYASET 13.03.2021, 18:36 14.03.2021, 16:49
Kemal Kılıçdaroğlu, esnafla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı çerçevesinde bu sabah saat 07.00 sıralarında Buca Kaynaklar Sebze ve Meyve Hali’ni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile beraber ziyarette bulundu. CHP liderini meşalelerle karşılayan hal esnafı, çay ikramında bulundu. 

"Maliyetler çok pahalı"

Kılıçdaroğlu’na sorunlarını aktaran patates kabzımalı, bu sene mağdur olduklarını belirterek, “Hepimiz üretim maliyetlerinden dolayı şikayetçiyiz. Üretim maliyetleri çok yüksek. Satış oranları ise çok düşük.” dedi. Kılıçdaroğlu, "Bu sorunların hepsini düzelteceğiz." sözünü verdi.

"Belediye çalışsın"

Sebze satışı yapan Mehmet Ali Murat ise, Kılıçdaroğlu'na, yolların çok bozuk olduğunu belirterek, "Kentimize en iyi hizmeti sunan, İhsan Alyanak'tı. Işıkkent Pınarbaşı yolu mahvediyor bizi. Yollar araçlarımızı bozdu. Rica ediyoruz, belediye daha güzel çalışsın." dedi.

Bir diğer esnaf, açıklanan ekonomi paketinden umutlu olmadıklarını vurgularken, Kılıçdaroğlu, salı günü gerçekleştireceği Meclis grup toplantısında ekonominin nasıl düzeltileceğini anlatacağını dile getirdi. 

Bir vatandaş ise Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek bir not verdi ve engelli arabası isteğinde bulundu. Bir başka vatandaş ise evinde elektrik olmadığını belirterek yardım talep etti.

“Bin lira verdiler ama...”

Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Öztekin’in dükkanını ziyarete bulunan Kılıçdaroğlu, işlerinin durumunu sordu. Öztekin, işlerinin yüzde 40 oranında düştüğünü kaydederek, “Eskisi gibi çalışamıyoruz. Bin TL veriyorlar ama neyin parası olduğunu çözemiyoruz." dedi.















Yorumlar (0)