Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminin oldukça farklı olduğunu kaydederek, ekonomik duruma yönelik eleştirilerine devam etti. "Pazardan arta kalan yiyecekleri toplayan analar, çöplerden yiyecek toplayan aileler. Bunlar olamaz, bunlar yanlıştır." diyen Kılıçdaroğlu, "Sevgili Erdoğan, eğer çok istiyorsan, gel sen de bir gez oralarda. Sen de şahit ol nasıl toplandığına. Tabii gelebilirsen. Ülkeyi nasıl bir duruma soktuğunu görmek istiyorsan, gel oraya. Gelebilir mi? Tabii ki gelemez. Saray'da oturanlar, ülkenin gerçeğini görmek istemiyorlar. Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan." şeklinde konuştu.

SİYASET 26.01.2021, 20:37 27.01.2021, 16:48
Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından bazı satır başları ise şu şekilde:

"Biz saraylar için mücadele vermiyoruz. Biz vatandaşımız için mücadele veriyoruz. Halkın bir problemi varsa, bunu ortadan kaldırmak bizim asli görevimiz. Değerli milletvekili arkadaşlarıma bu yönden çok teşekkür ederim. Ocak ayı bizler için oldukça zorlu bir ay, çok fazla anma töreni var. Terör mücadelesinde kaleme aldığı yazılardan dolayı yaşamı sonlandırılan aydınlar için. Ali Gaffar Okkan, Hrant Dink, Uğur Mumcu için. Bu değerli insanların hepsi kara bir ocak gününde şehit edildiler. Bundan dolayı biz karanlığa ışık tutan bu değerli insanları saygı ve sevgiyle anıyoruz.

"Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan"

"Bu aralar bir de 'adam' tartışması ortaya çıktı. Bu kadar acizliği, bu kadar zavallılığı daha evvel hiç görmemiştim, şahit de olmamıştım. Fakat ben sana 'adam' şeklinde sesleniyorsam, bir şey söyleyeyim; esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan. Bu doğru mu? Yüzde 100 doğru. Esnafı batıran kişi sensin. Tüm vatandaşlar bunu bilmeli. Biz dönem dönem gazete ve televizyonlarda yer bulan fotoğrafları kullanıyoruz. Bunları biz çekmiyoruz. Pazardan arta kalan yiyecekleri toplayan analar, çöplerden yiyecek toplayan aileler. Bunlar olamaz, bunlar yanlıştır."





Yorumlar (0)