Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf çocuklarıyla görüştü

Kılıçdaroğlu, esnaf çocukları ile çevrim içi (online) ortamda bir araya geldi. Gençlerin COVID-19 salgını sürecinde yaşadıkları problem ve sıkıntılara kulak veren Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini sıraladı.

SİYASET 25.04.2021, 19:23
Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf çocuklarıyla görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, esnafın devlete herhangi bir yükünün olmadığını, tam aksine esnafı devletin hazinesine katkı sunan bir birey olarak düşünmek gerektiğine işaret ederek, "Buna paralel olarak da esnafa destek verilmesi ve koruyucu tedbirler alınması lazım." dedi.

"Gençler Türkiye'den umudunu kesti"

Üniversite mezunu olmasına rağmen işsiz olan gençler ile daha evvel de buluştuğunu ve bir bölümünün yurt dışında daha rahat iş bulma beklentisi içinde olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Kaygılarınız ve büyük sıkıntılarınız olduğunu biliyorum. Bunların hepsini aşmak imkansız değil. Ülke ekonomisinde seyreden politikayı ivedilikle değiştirmek gerekiyor. Ekonomi tamamen para politikası üzerinden yönetilemez. Maliye ve para politikasının birlikte olması gerekir." şeklinde konuştu.

"İktidar, Anayasa'ya aykırı davranıyor"

Anayasa'nın 173'üncü maddesindeki, "Devlet, sanatkar ve esnafı koruyucu ve destekleyici önlemleri alır." hükmünü dile getiren Kılıçdaroğlu, bu maddede 'alabilir' değil, 'alır' şeklinde emredici bir dil kullanıldığına vurgu yaptı. 

Devletin sanatkar ve esnafı destekleyici ve koruyucu önlem almamasının Anayasa'ya karşı görevlerini yerine getiremediği anlamına geleceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Esnaf, bir toplumun orta direğini temsil eder. Bu açıdan, esnaf dünyanın tüm ülkelerinde devamlı olarak desteklenir. Esnaf asla devlete yük olmaz, tam aksine devlet, esnaf kazandığı müddetçe ondan vergisini alır, sigorta primini alır, emekli olduğu zaman da ona aylık bağlar. Bu açıdan bakıldığında, esnafı devletin hazinesine katkı sunan bir birey olarak düşünmek lazım. Fakat tüm bunlar için de esnafa destek verilmesi ve koruyucu tedbirler alınması gerekiyor. Ancak ne yazık ki bunların hiçbiri yapılmadı."

Yorumlar (0)