Kemal Kılıçdaroğlu: Bu milletin 128 milyar dolarını ne yaptınız?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. Merkez Bankası kasasında bulunan 128 milyar doların, döviz kurunun daha fazla yükselmemesi için Erdoğan'ın talimatıyla satıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, bu milletin Merkez Bankası'nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın?" dedi.

SİYASET 23.02.2021, 20:41
Kemal Kılıçdaroğlu: Bu milletin 128 milyar dolarını ne yaptınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı sırasında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Merkez Bankası rezervlerine de değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"128 milyar dolar nerede?"

"Damadını paradan sorumlu bakan yaptı. Aynı zamanda, Türkiye Varlık Fonu'nun da başkan yardımcısı yaptı. Parayı teslim etti, Merkez Bankası'nı teslim etti. Yönetiyor fakat yönetemiyor. Kayınpeder ve damat götürüyorlar. 128 milyar doların satışını yaptılar. Merkez Bankası'nın kasasında bulunan 128 milyar dolar buhar oldu. Nereye gitti bu paralar. Bu soru yöneltiliyor fakat damat yok ortada. Damadın görevden istifasını açıklayacak gazete, televizyon bulamadılar. 128 milyar dolar sorusunu duyunca kuduruyor Erdoğan. 'Berat Albayrak'ın başarısını kıskanıyorlar.' diyor. Eğer başarılıysa, neden görevden aldın? 128 milyar doları senin talimatın doğrultusunda peşkeş çeken Merkez Bankası'nın başkanını neden görevden aldın? Erdoğan, bu milletin Merkez Bankası'nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın? Kime verdin bu parayı? Tüm bu parayı da tefecilere verdin, döviz kuru yükselmesin diye 128 milyar doları da buharlaştırdılar. 128 milyar dolar gitti, kaldı eksi 50 milyar dolar. Bunları sormazsak, halkın karşısına çıkamayız.

Bana açıklamıyorsun, tamam. O zaman vatandaşa açıkla. Milletin parasını buharlaştırdınız, bu paradan millete 5 TL düştü mü? Öyle bir durumdayız ki yönetim güven sağlamıyor. Plak değişti, şimdi de faiz yükseliyor. Her plakta da kazanan tefeciler oluyor. Döviz kuru yükselmesin diye 128 milyar doları heba ettiler. 50 milyar dolarıyla Katarlı ortaklarınızı TSK'dan çıkarsanız olmaz mıydı? İstanbul Havalimanı'nın kira bedelleri ertelendi. Esnafa aslan kesilenler, bunlara gelince kedi oluyor."

Yorumlar (0)