Kemal Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: “Bay Kemaller bir araya gelmeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD’de temaslarda bulunmasının ardından ani bir karar veren Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında Washington'da bulunacak.

SİYASET 23.09.2022, 10:00 24.09.2022, 08:48
Kemal Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: “Bay Kemaller bir araya gelmeli”

BM 77’nci Genel Kurulu kapsamında ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada temaslarda bulunmuş ve birçok konuyu ele almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sonrasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da yeni bir karar aldı ve ABD'ye ziyaret gerçekleştireceğini ifade etti. ABD ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirmesi beklenen Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim günleri arasında Washington'da bulunacak.

“Erdoğan’a sorun söyleyecektir”

Gazeteci İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’ye yapacağı ziyaret ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, "Bir defa şunu aktarayım, muhalefetteyken, kural olarak iktidar ile görüşme yapamayız. Eğer siz muhalefette olsanız ve o masaya oturma gibi bir eylemde bulunursanız, sadece icazet alabilmek adına oturursunuz. Bu durumu gidip Erdoğan’a sorabilirsiniz, ona sormalısınız, söyleyecektir. Elbette benim yeni bir dünya görüşüm bulunuyor. Vahşi neoliberalizm ve kapitalizm dünyaya fazlasıyla zarar vermiş oldu. Küçük bir kısım bu yüzden dünyaya hükmetmiş oldu.” dedi.

“Bay Kemal dünya üzerinde yalnız değildir”

Vahşi düzene meydan okuyacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ülkemiz de bu kötü sistemden kendi payına düşeni ne yazık ki aldı. İşte ben bu vahşi düzene karşı çıkıyorum. Ve eminim, Bay Kemal bu dünya üzerinde tek başına değildir. Dünyada çok fazla Bay Kemal var. Benim tek isteğim, o Bay Kemallerin toplanması ve daha insaniyet dolu bir dünyayı dile getirmesi gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Dünyayı iyi bir konuma getirmek için konuşacağız”

ABD ziyareti sırasında söz konusu durumu konuşacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Dünya üzerinde daha insaniyeti fazla olan paylaşıma inanmış olan aktivistler, bu düşünce ile mücadelesini vermek isteyen siyasi isimlerle görüşme yapacağım. Beraber dünyayı ne şekilde daha rahat yaşanacak bir yer konumuna getireceğimiz hususunda fikir alışverişi yapacağız. Dünya şu an hasta ve şifaya fazlasıyla ihtiyacı var. Bu nedenle iyi insanların toplanması şart. Biz de bunu yapacağız." dedi.

Yorumlar (0)