Kemal Kılıçdaroğlu: 13 kişi şehit olmuş, güle oynaya kongre yapıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara'da şehit düşen 13 polis ve askere ilişkin olarak, AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Verilen soru önergelerinin cevapsız kaldığını, bilgi verilmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın iştirak ettiği il kongresinde şehitler hakkındaki konuşmalarını ve akabinde gülerek gerçekleştirdiği konuşmaya tepki gösterdi. "Güle oynaya kongre gerçekleştiriyorlar, bir de şehit annesini telefonla arıyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın acılı anneye söylediği, "Evladınız şehit oldu, siz bu şerefi nail oldunuz." ifadesine, "Lafa bakın. O şeref en çok Erdoğan'a yakışıyor. Çocuklarını askere göndersene. Neden bedelli askerlik yaptırdın?" diyerek eleştirdi. CHP lideri ayrıca, "13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır." dedi.

SİYASET 16.02.2021, 19:14 17.02.2021, 14:08
Kemal Kılıçdaroğlu: 13 kişi şehit olmuş, güle oynaya kongre yapıyorlar

CHP liderinin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Gara şehitleri, 6 senedir terör örgütünün tuttuğu askerlerimiz. 6 yılda ne yaptınız? Defalarca kez anımsatılmasına karşılık ne yapıldı? Ve şimdi bunların tamamı hayatını kaybetti. İçimiz yanıyor. Aileler birçok kez geldiler. Bana da geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Basın toplantıları gerçekleştirdiler. Olaya hükümetin el atması gerektiğini belirttik. Elimizden geleni yaptık. Soru önergeleri sunduk. Elle tutulur bir yanıt alamadık. 



"Açıklamayı valilere yaptırıyorlar"

Açıklamayı neden Malatya Valiliği yapıyor? Aynısı İdlib'te de olmuştu. Orada da 33 askerimiz şehit olmuştu, açıklamayı korkudan hiç kimse yapamamıştı, Hatay Valisi'ne yaptırmışlardı. Çünkü kendi kabahatleri olduğunu biliyorlar. 



"Kongrede kahkahalar havada uçuşuyor"

Erdoğan, sanki hiç olmamış gibi, yaylaya kahvaltı yapmaya gidiyor. İki şehir arasında her 15 metrede bir polis koyuyorlar. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız. Sen kendi vatandaşına güvenmiyorsun. 13 kişi yaşamını yitirmiş, umurunda bile değil. Sonra Rize kongresi yapılıyor. Allah aşkına, o kongreyi internetten açın ve izleyin. O gülüşmeler, o kahkahalar, o fıkralar. Şehitlere saygılı olmaları gerekiyordu.



"Çocuklarını askere göndersene"

Bir de, "Evladınız şehit oldu, siz bu şerefi nail oldunuz." diyor. Lafa bakın. O şeref en çok Erdoğan'a yakışıyor. Çocuklarını askere göndersene. Neden bedelli askerlik yaptırdın? Eğer sen bu şerefi isteseydin, çocuklarına bedelli askerlik yaptırmazdın. Niçin bu ülkede fakirlerin evlatları bedel ödüyor? Hangi AK Partili milletvekilinin çocuğu bedel ödedi? Gerçekten içimiz yanıyor." 














 

Yorumlar (0)