Karayalçın’dan sert çıkış: Altılı masayı dağıtan vebale girer

Altılı masanın ortak aday tartışmaları üzerinden ayrışmaması gerektiğini dile getiren CHP’li Murat Karayalçın, “Altılı masayı dağıtan vebale girer” dedi. 

SİYASET 30.09.2022, 13:43 01.10.2022, 08:48
Karayalçın’dan sert çıkış: Altılı masayı dağıtan vebale girer

2023 seçimlerine az bir süre kala altılı masanın ortak adayı belirsizliğini koruyor. Cumhur İttifakı’nın adayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak netleşti. Önceki gün İzmir’de partililere, “Gerçekten benimle misiniz?” diye soran Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi, adaylığa yönelik yeni bir söylem olarak yorumlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bu sözlerin üzerine, “Masanın noter olma görevi yok” açıklamasında bulundu. 

“Altılı masanın adayı tartışmasız olarak Kemal Kılıçdaroğlu’dur”

İki liderin peş peşe gelen bu açıklamaları, “Masada çatlak mı var?” sorusunu gündeme getirdi. Altılı masadaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan eski dışişleri bakanlarından Murat Karayalçın, ittifakın korunması gerektiğine vurgu yaptı. Altı muhalefet partisinin de Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaşması gerektiğini belirten Karayılan, “Altılı masanın adayı tartışmasız olarak Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi. Sözlerine devam eden Karayılan, “O masadan çıkacak en iyi aday, herkesin ‘evet’ diyeceği adaydır. Bu konuda tam bir uzlaşı olması gerekiyor. Aday isimler ortaya konulmadan önce bir yönetim stratejisi belirlenmeli” şeklinde konuştu. 

“Vatandaşlarımızın Millet İttifakı’ndan beklentileri çok büyük”

Altılı masanın çok önemli bir oluşum olduğunu dile getiren Karayalçın,  “Altılı masada çatlak olduğunu düşünmüyorum. Çatlak varsa bitmiş demektir. Vatandaşlarımızın Millet İttifakı’ndan beklentileri çok büyük. Bu ittifakta çatlak oluşturan, bu ittifakı dağıtan, bu masayı deviren ağır bir vebale girer. Umuyorum böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)