Karamollaoğlu’ndan aile yapısı açıklaması: “Korumakla mükellefiz”

Aile yapısı ile ilgili sunulacak olan anayasa teklifini değerlendiren Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, “Biz aileyi korumakla mükellefiz” dedi.

SİYASET 01.12.2022, 11:12 02.12.2022, 09:45
Karamollaoğlu’ndan aile yapısı açıklaması: “Korumakla mükellefiz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü meselesini dile getirilmesinin sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından anayasa teklifi çağrısı yapılmıştı. Söz konusu anayasa teklifi içerisinde aile yapısı ile ilgili madde partilerde farklı şekillerde değerlendiriliyor.

Karamollaoğlu’ndan destek mesajı

Partisinin genel merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, burada anayasa teklifini değerlendirdi.

Bir gazeteci, "AK Parti’nin başörtüsü konusunda anayasa değişikliği teklifi sizlere sunulursa tavrınız ne olacak?" şeklinde soruyu Karamollaoğlu’na soruldu. Başörtüsü konusuyla beraber aile kavramının oldukça değerli olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, söz konusu durum ile ilgili destek vereceklerini açıkladı.

"Aile bir kadın erkek ve çocuklardan meydana gelir"

LGBT ifadesine karşı çıkan Karamollaoğlu, aile kavramına dikkat çekerek, "Aile bir erkek, kadın ve çocuklardan oluşur. Bu biçimde sunulsunlar itiraz etmeyeceğiz." dedi.

Söz konusu anayasa teklifi ile ilgili açıklama yapan Karamollaoğlu, "Başörtüsü konusunu tek başına getirir, ek olarak bu konuyu zedeleyecek farklı şeyler getirilmezse biz bu duruma ‘evet’ diyeceğiz. Bizim onayladığımız bir metin geldiği zaman başörtüsü sorununu yeniden Türkiye’nin gündemine getirilmeyecekse biz buna normal olarak ‘evet’ cevabını vereceğiz. Ben bu konuya diğer siyasi partiler tarafından da ‘hayır’ yanıtının geleceğini şahsen düşünmüyorum. Ancak bu konuyu bulandırırlarsa farklı mesele. Aile konusunu bizler de çok önemsiyoruz. Aile denilen kurum toplumun temeli olarak görülmektedir. Bizler de aileyi korumak ile mükellefiz. Bu hususta net bir ifademiz bulunuyor. Aile bir erkek, kadın ve çocuklardan oluşur. Bu biçimde getirirlerse itiraz etmeyeceğiz. Altılı Masa içerisinde herhangi bir şekilde gündeme getirilmedi, konuşmadık" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)