Karamollaoğlu yanıtladı: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı seçimi kazandırır mı?

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığı durumunda seçim kazanılabilir mi?" sorusuna yanıt verdi. Her partiye en az bir bakanlığın verileceğini kaydeden Karamollaoğlu, Erdoğan'ın adaylığı konusundaki görüşlerini de açıkladı.

SİYASET 01.02.2023, 12:33 02.02.2023, 11:52 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu yanıtladı: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı seçimi kazandırır mı?

Bir televizyon kanalının programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim tartışmaları hakkındaki görüşlerini aktardı. Altılı masanın adayının, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde 13 Şubat Pazartesi günü yapılacak toplantının ardından duyurulacağını kaydeden Karamollaoğlu, müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

"Yüzde 99 ihtimalle kazanacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı halinde seçimin kazanılıp kazanılamayacağı hakkındaki soruyu yanıtlayan Saadet Partisi lideri, "Altılı masanın adayı, yüzde 99 ihtimalle seçimi kazanacak. Kim aday olursa olsun bu seçimin kazanılacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Her partiye en az bir bakanlık!

Yeni sistemde cumhurbaşkanının karar verirken altılı masadaki liderlerin görüşlerini de alacağını kaydeden Karamollaoğlu, "Mekanizmanın nasıl işleyeceğine bakacağız. Oy oranına göre her partiye en az bir bakanlık verilmesi söz konusu. Hangi bakanlık verilirse verilsin, Saadet Partisi olarak hazırız." vurgusunu yaptı.

Erdoğan'ın adaylığı konusu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yöneltilen sorulardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusuydu. Anayasaya göre Erdoğan'ın yeniden adaylığını koymasının mümkün olmadığını belirten Saadet Partisi lideri, "Tarafsız hukukçular bunu söylüyor. İktidara göre 2018'deki yeni sistem, eski adaylıkları sıfırladı. Madem öyle, kanuna buna ilişkin hükmü neden koymadınız? Erdoğan eskiden 'Hiç kimse kendi partisinde dahi iki kez başkanlık yapmamalı.' diyordu. Şimdi ne değişti de defalarca aday olmak istiyor." dedi.

Yorumlar (0)